Србија

Угљанин жели да албанизује Бошњаке у Србији! Име листе променио у „САМООПРЕДЕЉЕЊЕ“, кренуо корацима Куртија!

Угљанин пореклом АЛБАНАЦ?!

Још једна Угљанинова провокација или покушај албанизације Бошњака у Санџаку! Политичка групација Сулејмана Угљанина је пре неколико дана најавила своје учешће на изборима за Бошњачко национално веће са листом „За бошњачко јединство – др Сулејман Угљанин“, међутим, онда је Угљанин напречац одлучио да промени назив листе и преименује је у „Самоопредељење – др Сулејман Угљанин“.

Случајно, или не, „Самоопредељење“ носи и најрадикалнија странка и посланичка група на самопроглашеном Косову, коју предводи Аљбин Курти. Та странка позната је по инцидентима које њени чланови константно изазивају како у парламенту, тако и на улици.

Иначе, Аљбин Курти, лидер косовског опозиционог покрета „Самоопредељење“ и Рамуш Харадинај удружили су се против Хашима Тачија, пошто се обојица оштро противе било каквом договору са Београдом и запретили жестоким немирима, чак и ратом, уколико дође до договора о разграничењу.

Владимир Ђукановић, члан Председништва СНС-а, истиче да је то што Угљанин ради врло озбиљно, нарочито, како каже када се узму у обзир његове тежње да Санџак припадне тзв. великој Албанији.

– Он одавно ради на процесу албанизације Бошњака на подручју Сјенице, Тутина и Новог Пазара и има озбиљан план и програм како да то изведе. Наравно да је тај назив његове листе настао по угледу на странку Куртија на Косову, али и као тежња да каже да Санџак има право да се одвоји. Угљанин је рођен у Јужној Митровици и има намеру да по угледу на свог идола Аћиф-ефендију тај део Србије припоји великој Албанији – каже Ђукановић.

Мирослав паровић, председник Народног слободарског покрета, уверен је да Угљанин овим потезом жели да изврши притисак на Србију.

– У Рашкој области међу Бошњацима постоји прича да је Угљанин пореклом Албанац, што је део објашњења зашто је за назив своје листе узео баш назив екстремистичке странке Албанаца са КиМ. Други део објашњења лежи даје Угљанин део притиска на Србију и претњи тоталним растакањем нашег државног и етничког простора – каже Паровић.

Ово је само још једна у низу провокација, будући да је Сулејман недавно позвао Беџета Пацолија да у „својству министра спољних послова Републике Косово“ посети Нови Пазар.

 

Извор: Srbija Danas/Alo.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

септембар 2018.
П У С Ч П С Н
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930