Православље

ВЕЧЕРЊОМ МОЛИТВОМ ПОБЕДИТЕ НЕСАНИЦУ: Не дајте да вас обмањују фармаколошким средствима

Фото: Pixabay.com

Како се верује, најјачи утицај на човека има православна вечерња молитва пред спавање, јер је човек тада најопуштенији. И тада би требало његове мисли да буду упрте само према Богу, Оцу небеском.

Такође, молитве треба изговарати свако вече, а не само када смо у стањима стреса, туге и других негативних осећања, па посежемо за молитвом као пилулом за спавање. Будимо захвални и онда када нам је добро и када спавамо мирно и спокојно. Помолимо се на крају дана не само за нас, већ и све ближње, па и непријатеље наше. И видећете, тај осећај спокоја пратиће нас увек, док год се будемо држали молитве.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

1. Молитва Светог Макарија Великог

Господе, Боже наш, што сагреших овогадана речју, делом и мишљу, опрости ми као добар и Човекољубац.Миран и спокојан сан дај ми, пошаљи ми Ангела Свога, чувара,који ме заклања и чува од свакога зла. Јер си Ти чувар душаи тела наших, и Теби славу узносимо, Оцу и Сину и СветомеДуху, сада и свагда и у веке векова. Амин.

2. Молитва Господу Исусу Христу

Господе Исусе Христе, Сине Божији, ради молитава Пречасне Мајке Твоје и бесплотних Ангела Твојих иПророка и Претече и Крститеља Твога, и Богоречитих Апостола,светлих и добропобедних Мученика, преподобних и богоносних Отаца, и свих Светих, избави ме од садашње напасти бесовске.О, Господе мој и Творче, Који не желиш смрт грешнику негода се овај обрати и жив буде, подај обраћење и мени сиротоми недостојном, отми ме из чељусти пагубне змије која је зинулада ме прогута и сведе у ад живог. О, Господе, мој, утехо моја,који си се ради мене сиротог обукао у трошно тело, ишчупајме из беде и подај утеху сиротој души мојој. Усади у срцемоје да творим заповести Твоје и да оставим дела зла и задобијемблаженства Твоја, јер се у Тебе уздам, Господе, спаси ме.

3. Молитва Мајци Божијој

Добра Мајко, доброга Цара, пречиста иблагословена Богородице Марија, милост Сина Твога и Бога нашегизлиј на моју страсну душу, и молитвама својим упути ме надела добра, да остало време живота свога, проведем без порокаи Тобом Рај нађем, Богородице Дјево, једина чиста и благословена.

4. Молитва ангелу чувару

Ангеле Христов, чувару мој Свети, и покровитељудуше и тела мога, све ми опрости што год сагреших у данашњемдану, и од сваког лукавства непријатељског ми противника избавиме, да не би никаквим грехом разгневио Бога свога, но молисе за мене грешног и недостојног слугу, да ме покажеш достојнадоброте и милости Свете Тројице, и Мајке Господа мога ИсусаХриста, и свих Светих! Амин.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Opanak.net