Православље

Верници кажу да молитва ОВОМ свецу лечи све, а његово чудотворно уље чува се на ОВОМ месту у Београду!

Овај велики светитељ рођен је у Тракији 1846. године, а његов монашки пут је био без мане. Томе сведоче и невероватна чуда и исцељења која су се догађала над његовим моштима годинама након његове смрти.

Нектарије Егински био је митрополит Пентапољски, а дубоку старост провео је у Тројичком манастиру у Егини по којој је и добио назив „Егински“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Овај светац је преминуо 1920. године од тешке болести, рака простате, а сада је према сведочењима многих он тај који лечи. Свештеник Ненад Андрић саставио је књигу „Светлопис о Светом Нектарију Егинском, митрополиту пентапољском“ и у њој сабрао многобројна чуда овог светитеља.

Међу њима су сведочења о томе како су се људи излечили од најтежих болести. По томе је зато познато и свето уље Нектарија Егинског, које се може наћи у Руској цркви на Калемегдану, као и у манастиру Раковица.

Наиме, довољно је да на болно место утрљате мало уља и изговарате молитву овом свецу, уз пуно љубави и поштовања. Мошти Светог Нектарија Егинског налазе се у Егини, где православни верници често организују поклоничка путовања.

 

Извор: zena.blic.rs