Издвајамо Србија

ВЕСТ ДАНА! Још једна држава УКИНУЛА ВИЗЕ за грађане Србије, ево где ћемо моћи да путујемо без компликација!

Pixabay.com

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић и министар иностраних послова и међународне сарадње УАЕ шеик Абдулах бин Зајед договорили су данас укидање виза грађанима Србије који путују у ту земљу.

Дачић и његов домаћин констатовали су висок ниво билатералних односа и сарадње и договорили њихово даље јачање и унапређивање.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Министар Дачић, који борави у посети Уједињеним арапским емиратима, истакао је задовољство нивоом остварених контаката на високом и највишем нивоу, као и успоном који бележимо у међусобној економској сарадњи.

Потврдио је спремност Србије за даље јачање и проширење свестране сарадње на свим пољима.

Саговорници су истакли да су задовољни и чињеницом да је у претходном периоду потписан већи број важних билатералних споразума из многих области.

Двојица министара разговарала су о одржавању прве седнице Мешовитог комитета за сарадњу између Србије и Емирата која треба да буде одржана средином новембра у Београду.

Министар Абдулах бин Зајед нагласио је да посета шефа српске дипломатије представља потврду пријатељских и партнерских односа две државе и поновио спремност његове земље да са Србијом гради изузетне билатералне односе.

 

Извор: Тањуг/М. П.