Србија

Вучић брани Ану Брнабић: Магараца има колико хоћете, а још би и да владају!

Фото: Јутјуб

Вучић је рекао да је у реконструкцију уложено укупно 7,5 милиона евра, те да је потребно да се уложи још 1,5 милиона

Председник Републике Србије Александар Вучић обишао је радове на унутрашњој реконструкцији и опремању просторија Универзитетске дечје клинике у Тиршовој.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вучић је рекао да је у реконструкцију уложено укупно 7,5 милиона евра, те да је потребно да се уложи још 1,5 милиона.

– Највећи део је потрошен у нове апарате и магнетну резонанцу, покретне рендген уређаје… Лекари су нешто су задовољнији, кренули смо у велике промене у здравству, јер се ту види како једно друштво напредује – навео је Вучић.

Он је рекао да са најпознатијим компанијама крећемо у студију изводљивости за изградњу Тиршове 2.

– Изградња Тиршове 2 коштаће око 54 милиона евра, локација је пронађена, то је угао Делиградске, са излазом према ауто-путу. Имаћемо новац за то. Народни фронт се измешта, хоћемо боље услове за наше мајке, труднице, породиље. Боље услове за све људе, боље услове за нашу децу. Све је то запуштано, дошло је време да се нешто уради. Рок да ћемо завршити Тиршову 2 је до краја 2022. године, мислим да је то реалан рок, имаћемо нову болницу и другачије услове – изјавио је Вучић.

Упитан да прокоментарише нападе Сергеја Трифуновића, али других, на државу јер не даје новац за лечење деце, председник Србије је додао да није његов посао да ужива у похвалама и да је важно да људи у Србији виде и да све добро разумеју.

Он је навео да је за четири, пет, а сада и шест пута повећан број деце која се лече из Фонда за лечање деце, чије је оснивање тражио 2014. године. Како је навео, раније је у просеку 110 малишана одлазило на лечење.

– 2015. године – 306 деце, 2017. године – 614 деце. То је пет и шест пута више деце коју лечимо новцем из буџета. Да ли сам срећан што има сиромашних људи који не могу да плате лечење за децу и што држава не може свима да помогне – наравно да нисам – рекао је Вучић.

Председник Србије каже да је на листи чекања је 70 хиљада људи, а око 300 хиљада људи је било на чекању пре пет година.

– Нисмо још задовољни, али то не иде преко ноћи. Ово су, чини ми се добри резултати, а да ли ће неко да каже хвала или не, то није битно. Људи најмање могу да опросте да сте успешнији од њих. У последњих 25 година није било оволико реконструкција здравствених установа – казао је Вучић.

Пензије веће између 9 и 13 одсто

Одговарајући на питања новинара о пензијама, Вучић је рекао да по формули која је направљена свака пензија која је 2014. смањена, због лоше политике која је раније вођена, биће увећана.

– Пензије у односу на 2014. пре смањења, сваки човек ће имати већу пензију него икада између 9 и 13 одсто веће пензије – истакао је председник Србије.

Види народ шта раде кретени

Одговарајући на питање новинара о изјави коју је Ђиласов синдикалац Жељко Веселиновић упутио премијерки Ани Брнабић, у којој је рекао да јој треба „обдарени црнац“, Вучић се зачудио и рекао да ту изјаву није видео, као и да народ све то види.

– То је један од уобичајених кретена, шта ћете, замислите да то каже неко вашој ћерки. Магараца колико хоћете, још би да воде државу. Види то народ – истакао је Вучић и додао:

– О идејама о насилном рушењу власти говоре пред камерама, у свим земља се за то иде у затвор, ја се надам да у Срби неће. Важно је да људи виде ко би да води ову земљу. Онај ко каже: ми Вучића не можемо да победимо на изборима и то знамо, зато ћемо га срушити! – рекао је Вучић.

– Лошије је то што они не могу да пљачкају као што су пљачкали ПКБ. Ђилас и његови директори су поделили 626.000 евра, а радници ништа. Један директор- директор производње кога није он довео није могао да добије бонус – истакао је председник Србије.

Како је рекао, у Србији нема више буразерског тендера и “на дођем ти”.

– Србија постаје нормална, а не лоповска држава. Зато би они да се врате на власт, али то се време неће вратити – навео је Вучић.

 

Извор: Espreso.rs