Србија

ВУЧИЋ КАО ТОМА Напушта „напредњаке“, нови председник СНС Небојша Стефановић?

Председник Србије могао би ускоро да донесе одлуку о повлачењу са места лидера Српске напредне странке, а ову функцију би у том случају готово извесно преузео Небојша Стефановић.

Поједини извори с политичке сцене Србије прецизирали су да би Вучић са позиције којом не би формално руководио странком позивао грађане на референдум о решењу за Косово као “надстраначки председник”, пренео је лист „Данас“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ипак, да ли ће се Вучић на овај потез заиста и одлучити (подсетимо Томислав Николић је од првог дана председниковања напустио чело СНС, што му је можда била и највећа грешка за личну политичку каријеру), зависи и од тога да ли ће се референдум о решењу за Косово одржати заједно са ванредним изборима.

Као одговарајући термин за проверу воље народа помиње се пролеће следеће године, мада са Запада стижу сигнали да Вучић ни током 2019. неће морати да жури са „решењем за Косово“.

У сваком случају, наши извори најављују да ће Српска напредна странка у 2019. години претрпети велике кадровске промене, а можда добити и новог председника.

 

Извор: Srbin.info

Ознаке