Издвајамо Србија

ВУЧИЋ: “Пруга за брзине од 160 км/х, купили смо најбоље возове из Швајцарске“

Фото: Јутјуб

Нови Сад — Председник Србије Александар Вучић каже да није ни сањао какву лепотицу градимо и захвалио се свима који су помогли изградњу Жежељевог моста у Новом Саду.

“Нисам срећан само због завршетка посла него ми је јасно да се наш заједнички посао своди на то – на грађење мостова. Ништа нам данас и није потребно као мостови преко свих наших разлика и оних ка нашој будућности. Преко мостова се стиже тамо где си кренуо, стижемо у Србију брзих возова”, казао је Вучић на отварању Жежељевог моста.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

“Мост је једини прави и могући пут од сваког амбиса, то је знао и Бранко Жежељ. Веровао је толико у овај мост да је приликом пробе био испод у чамцу убеђен да лепотица никоме не може да насенсе зло”, рекао је Вучић.

Према његовим речима, Жежељев мост је у НАТО бомбардовању гађан чак 12 пута. “Толико је јак био”.

Вучић је казао да му је посебно драго “што смо на овом послу учестовали сви и Србија и Војводина и Нови Сад и Европа са којом нас поново повезује. Желим да се захвалим ЕУ и посебно комесару Хану”.

Вучић је казао да је пруга на Жежељевом мосту пројектована за брзине од 160 километара на сат. “Таман толико требамо да пожуримо”.

Због тога смо, како је навео, и купили за 100 милиона евра возове од Швајцараца.

 

Извор: Б92