Издвајамо Србија

ВУЧИЋ СЕ ОБРАТИО УЖИВО: Замолио бих Србе да напусте барикаде, нећемо дозволити нове ОЛУЈЕ и БЉЕСКОВЕ! (ВИДЕО)

Фото: Јутјуб

Председник Србије Александар Вучић обратио се у 21 сат нацији поводом дешавања на Косову и Метохији и упада РОСУ на север Космета

– Данас је по трећи пут на апсолутно непримерен начин угрожен мир од стране приштинских власти, покушано је да се од Србије добије одговор који би могли заједно да искористе за сатанизацију наше земље. Неки ће рећи да сам претерао у овој оцени. Данас су без права и супротно Бриселском и споразуму и договору. Они су покушали да покажу да их тај споразум не обавезује. Сви наоружани дугим цевима заузели су приступне саобраћајнице, брутално малтретирали више лица, четири лица су приводили и задржавали, а ни за једну од тих ствари нису имали разлога. Они немају шта да траже на Косову и Метохији са дугим цевима – рекао је председник Вучић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Албанци немају шта да траже на северу Косова. Погазили су тачку 9. Првог бриселског споразума, Срби ништа нису знали, нити су били обавештени. Прекршили су споразум о слободи кретања, споразум из резолуције 1244, прегажен је војно-технички споразум, посебно команданта КФОРА јер је њихов задатак да чувају мир и стабилност – рекао је Вучић.

Како је председник додао, у акцији је учествовало између 110 и 130 припданика специјалних јединица.

– Сви су били наоружани дугуим цевима, заузели су све приступне саобреаћајнице, све објекте дуж језера Газивоте, брутално малтертирали више лица, привели и задржали четири особе. Без икаквог права. Они немају шта да траже на северу КиМ са дугим цевима – истакао је Вучић.

Вучић замолио Србе да напусте барикаде код Газивода

Председник Србије Александар Вучић позвао је вечерас Србе са КиМ да буду мирни и замолио Србе из Зубиног потока и Косовске Митровице да напусте барикаде, и да се врате кућама.

– Молим их, немам права да захтевам, да то учине и да и убудуће увек питају своју државу Србију, да разговарају са нама и да се понашамо достојанствено, озбиљно и одговорно – рекао је вечерас Вучић.

Како је додао, састав припадника у овом оружаном бандитском покушају је био етнички чист – у акцији су учествовали само Албанци.

– Питање је тренутка када овакве ствари радите када ће неко да страда! Шта ћемо онда? Видели смо да српска суза нема родитеља и да морамо сами о себи да бринемо. Наш народ нема на кога да се ослони, осим на себе и своју државу! Реакција ЕУ је таква да је најрадије не бих коментарисао! Позвали су нас да се уздржимо – од чега да се уздржимо? То је моје питање за све у ЕУ! Чиме смо увредили Албанце и шта смо им урадили? Од чега да се уздржимо, кажите ми господо из Брисела! Или би требало ви да се уздржите макар од лицемерја ако можете! – навео је председник.

– Је л’ Албанци имају да нам кажу нешто друго осим да нам прете ратом? Ја не зовем Србе да се уједине против Албанаца, зовем их да се ујединимо у борби за истину. Још три пута ако се овако нешто понови, то више ни неће бити вест. Ни за Србе са севера Косова више неће бити вест. Брутално су лагали да никога нису задржавали и приводили – истакао је Вучић.

– Поставило се питање зашто нисам ишао у Њујорк да се састанем са Хашимом Тачијем. О чему да разговарамо? Је л’ Албанци имају да нам кажу нешто друго осим да нам прете ратом? Ја не зовем Србе да се уједине против Албанаца, зовем их да се ујединимо у борби за истину. Још три пута ако се овако нешто понови, то више ни неће бити вест. Ни за Србе са севера Косова више неће бити вест. Брутално су лагали да никога нису задржавали и приводили – истакао је Вучић.

Председник Вучић изјавио је да се данас видело да српски народ нема на кога да се ослони осим на себе и своју државу и упитао ЕУ од чега то Срби више треба да се уздрже.

– Данас се видело да српска суза нема родитеља, да морамо сами о себи да бринемо, да наш народ нема на кога да се ослони, осим на себе и своју српску државу – рекао је Вучић и додао да је рекација ЕУ таква да је радије не би коментарисао.

– Позвали су на уздржаност све стране. Од чега да се уздржимо – је моје питање за ЕУ. Молим Могерини, Коцијанчић…све, да ми кажу од чега да се уздржимо, шта смо урадили? Отворио сам фабрику у Нишу, радовали смо се нашим економским успесима – рекао је Вучић.

– Србија је и данас реаговала одмерено, мирно, сталожено, али јасно је свима ставила до знања да нећемо дозволити насиље над Србима на Косову и Метохији – рекао је председник.

Вучић је додао да ћемо неку форму разговора морати да имамо, па и са оваквим провокаторима, а због српског народа, али да то треба оставити руководству Србије, указавши да је поверење због свих превара изгубљено.

 

Извор: Информер