Издвајамо Србија

ВУЧИЋ: „За Ангелу Меркел имам само једно питање КАКО ЈЕ ТО ВАЖИЛО 2008. А ДАНАС НЕ ВАЖИ?“

Председник Србије Александар Вучић указао је данас, поводом изјаве немачке канцеларке Ангеле Меркел у Скопљу да је територијални интегритет полазна тачка за то да Балкан остане какав јесте, да је тешко одговорити на питање зашто је за неке у региону то важило 2008, а данас не важи.

Рекао је, након обиласка бране Газиводе, да не мисли да у њеној изјави има било чега новог.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Знам да су се многи обрадовали, посебно у централној Србији, моји политички противници и многи други који не разумеју када се за такве идеје залажу, и против онога што говорим, да се залажу за целовито КиМ“, објаснио је Вучић.

Рекао је да има само једно питање, поштујући Ангелу Меркел, чија снага је неупоредиво већа од његове и која се не може поредити јер је она највећи европски лидер, а то је — како је то важило 2008, а данас не важи.

„Ако она тако нешто каже, ми то сасвим сигурно не можемо да променимо и ето радости многима у Србији и на многим местима у региону“, додао је он.

Вучић је казао да то не значи да не можемо да помогнемо нашем народу, и да ће Србија гледати да ради своје ствари, да помаже да се ојача економија и да помаже нашим људима да опстану.

Ни са ким из САД нисам био у контакту

Вучић је рекао да, у вези посете језеру Газиводе, коју су првобитно забраниле приштинске власти, није био у контакту ни са ким из САД:

„Слали су ми поруке, али ја на поруке не одговарам, не волим поруке“, додао је он одговарајући на питање новинара након обиласка бране на језеру Газиводе.

Пренео је да је јуче саопштио и Федерики Могерини да иде на Газиводе.

„Рекао сам Федерики Могерини ’ти знаш да идем на Косово и да ћу ићи на Газиводе‘“, рекао је он.

Казао је такође да веома поштује рад Могерини, која се труди и бори да дође до резултата, оног што би многи да спрече.

Поновио је да не мисли да су Београда и Приштина близу договора, и додао да је наша обавеза да разговарамо, те казао да ће се на проналажењу решења радити тешко, озбиљно и одговорно.

 

 

Извор: rs.sputniknews.com