Србија

ВУЧИЋЕВА ПОРУКА АМЕРИЦИ: Свему једном дође крај

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да међународној заједници, која је гарант бриселског споразума, а не само Албанцима, више ништа не верује по питању формирања Заједнице српских општина

БЕОГРАД – Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да међународној заједници, која је гарант бриселског споразума, а не само Албанцима, више ништа не верује по питању формирања Заједнице српских општина.

“О ЗСО се прича на сваком састанку. Ја им не верујем ништа. Пет година ме лажу. Пет година тражим и сада кажем ‘лажете ме’. Не само Албанци. Њима нисам превише ни веровао, већ вама из међународне заједнице”, рекао је он одговарајући на питања новинара у Прокупљу.

Вучић је подсетио да је Србија испунила све што је потписала.

“Они су ваше мезимче, ви сте им направили независну државу, ви, САД и многе европске земље. Како не можете да наговорите ваше мезимче да испуни што је потписало, а ви сте гарант тога”, истакао је он.

Вучић је казао да види да их уопште то питање не интересује, а Албанце свакако није никада интересовало.

“Једино када треба негде за нешто да се нападну Срби, ту су шампиони”, критиковао је шеф српске државе додајући да нисмо ми сасвим без начина да се свему томе супроставимо.

Такође је казао да не очекује “баш ништа” од Специјалног суда за ОВК.

Подсетио је да је 14 година од страшног погрома, убијања, протеривања Срба и рушења наших цркава, крстова са њих, а да нико није за тај погром одговарао.

“Ниједан човек није одговарао за тај погром. Толико о Еулексу и међународној правди”, констатовао је он.

Срби су данас, према његовим речима, нешто задовољнији зато што је мирније, што представници Србије потпуно слободно о свему говоре и то и пред највишим старним представницима, што није био случај раније, када су се сакривали у мишију рупу или говорли само једни против других, са циљем да остану на власти.

“Ја данас уз подршку грађана свакоме говорим у лице и бринем о судбини народа”, рекао је он.

Вучић је казао да ће се Србија ботити мирним средставима, да неће никога провоцирати.

Што се војске тзв. Косова тиче, поновио је питање – где пише да имају право на то?

“Када то питам – тишина, ‘маца појела језик’…Зато што то не пише нигде. Не можете заснивати све на насиљу, и томе дође некад крај”, поручио је он.

Истакао је да је важно да Срби разумеју да је држава Србија уз њих, иако има врло ограничено поље деловања.

Указао је да Србија успева да им исплаћује плате и пензије, пружа помоћ.

“Мислим да смо много више помогли људима, него што је договорено у Лапљем селу. Мислим да смо направили тиме неки помак”, рекао је Вучић.

Он је истакао да је важно да се реши питање Косова и Метохије, јер ћемо се у супротном “топити” и нестајати.

ВУЧИЋ: ДЕТЕРЏЕНТ У ФОНТАНИ ДЕО ПОЛИТИКЕ “МИ СМО КРЕТЕНИ”

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да је покушај уништавања фонтане на Славији сипањем детерџента део политике “ми смо кретени”, на коју, каже, свако има право, али нико нема право да уништава имовину свих грађана.

Постоје људи и хулигани који, како је рекао новинарима, желе лоше својој земљи и они су посао за недлежне органе.

“Нек’ уништавају у својој кући, а не оно што смо сви ми платили да би нам град изгледао лепше”, рекао је председник.

Упитан да ли је уништавање фонтане скупљање политчких поена опозиције, Вучић је рекао да је то политика која се зове “ми смо кретени”.

“Ако скупљате поене тако што сте такав кретен да стављате детерџент и уништавате, каква је то политика? То се зове политика ‘ми смо кретени’. Ако она може да добије подршку, онда честитам”, рекао је Вучић.

ДА ЛИ СЕ ТО ЈЕРЕМИЋ СА АЛПА СЕКИРА ЗА ОЛИВЕРА?

Како то ми опструишемо истрагу убиства Оливера Ивановића, кад је она у рукама Албанаца и косовске полиције, упитао је данас председник Александар Вучић на молбу да прокоментарише изјаву лидера Народне странке Вука Јеремића.

“Најпре да приметим: да ли он то поручује из швајцарских Алпа, где се одмара од ангажмана у УН? Па оданде поручује да неко у Србији опструише истрагу, иако је Оливера Ивановића видео три пута у животу док је Оливер био мој, да не кажем пријатељ, али добар познаник”, рекао је Вучић.

Додао је да су иначе наше сумње све веће у погледу и истраге и њених резултата.

За суботу је најавио да ће о томе говорити више, те закључио да се чини “да ће наше сумње на крају бити потврђене”.

Насупрот примедбама Јеремића о опстукцији истраге, Вучић је њега упитао – ко је опструисао истрагу о убиству Ранка Панића.

Упитан да коментарише најаву да неке телевизије припремају специјалне емисије о његовој прошлости, Вучић је поручио “само нека праве”, те додао да Ђиласу и Шолаку жели још много милиона, али и да народу врате оно што му је отето.

“Нема ничега што сам украо, нити било чега где сам ојадио свој народ”, рекао је Вучић и додао да он, за разлику од њих наводно безгрешних, јесте грешио, али је увек настојао да се бори за свој народ.

“И немам 25 милиона евра”, рекао је и додао да му то није ни важно, већ да ли ћемо успети да увећамо број људи у Топлици за 25.000.

ВУЧИЋ: БРНАБИЋ С “МАЛТЕШКИМ ПАПИРИМА” НЕМА НИКАКВЕ ВЕЗЕ

Оптужбе на рачун умешаности премијерке Ане Брнабић у “малтешке папире” и малверзације у вези са оф шор компанијама потпуно су бесмислене и немају никаквог основа, каже председник Србије Александар Вучић.

Ту причу су, како је рекао одговарајући на питања новинара, поново покренуле једне новине које то уобичајено раде за нечије, најчешће стране, интересе, а које су имале потребу да у прицу с “малтешким папирима” умешају и премијерку.

“А ја ћу да вам кажем, јер желим да одбраним људе у које верујем, тамо се помиње Драган Шолак, који је Ђиласов партнер, али они су морали да то извуку и кажу како Ана Брнабић има неке везе с тим”, рекао је Вучић.

А, како је приметио, неко при том има пријављену имовину од 25 милиона евра и то без имовине компанија које поседује.

“И тиме се нико у Србији не бави”, приметио је, те додао:

“А испада да је крива Ана Брнабић, што је била директорка фирме Континентал, која је постојала и пословала по законима Србије, али су власници имали неке фирме које су сумњиво пословале. Али то је страшно потребно како се до правих лопова не би никад дошло”, рекао је Вучић.

Као што се, приметио је, лаже о броју убистава у Србији и то на најбруталнији начин, а некад су убијали људе на степеницама “Меркатора” и ником ништа.

“Али кажу да данас не ваља, кад имате три пута мање убистава, најнизи проценат у целој Европи…”, закључио је Вучић.

ВУЧИЋ: ВЕСИЋ, ИПАК, УТИШАВАН НА РТС

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да саопштење РТС поводом утишавања градског менаџера Горана Весића у емисији “Упитник” није у потпуности нефер, али да се из њега види да је Весић био утишаван.

“Они људи морају да кажу шта мисле, али ви из саопштења видите да је Весић био утишаван”, рекао је Вучић новинарима.

Он је навео да наслов саопштења који гласи “РТС није смањивао тон Весићу” одговара неким агенцијама које подржавају Ђиласа, Шолака и остале, али да се из целог текста “види нешто”.

“Ја се надам да ће РТС у будућности имати техничке могућности да има једнак тон за људе који учествују у дебатним емисијама, то је много важно за демократију у Србији”, рекао је Вучић.

Он је навео да Драган Ђилас који је са Весићем учествовао у дебати, има 25 милиона пријављене имовине и да упркос томе “другима држи придике и соли памет”.

“Како је неко зарадио 25 милиона евра у овој земљи? Питајте ове људе, ову сиротињу, да ли имају 25 милиона евра у имовини? Они то сами кажу, не неко други”, рекао је Вучић.

 

Извор: Tanjug

loading...
Loading...