Издвајамо Русија

ЗАПАД ЗАНЕМЕО: Руси поринули у море застрашујућу подморницу, потпуно невидљиву и нечујну!

Потпуно нова, најсавременија 677 Лада дизел-електрична подморница Кронштат је покренута на води током одговарајуће церемоније у Адмиралитетском бродоградилишту, које је једно од најстаријих бродоградилишта у Русији, које се налази у Санкт Петербуругу.

Изградња брода, са постављањем кобилице 2005. године, прошла је кроз нека тешка времена, као што су кашњења током изградње и финансијске потешкоће.

Међутим, ова одлагања су омогућила да се искористи искуство стечено у експерименталном истраживању претходне подморнице те класе, Санкт Петербург, која је у завршној фази Северне флоте, рекао је директор Адмиралитетског бродоградилишта Александар Бузаков.

Виктор Чирков, директор Уједињеног бродарског предузећа, каже да се нова подморница може назвати “невидљивом“ јер је нико неће моћи видети и чуди, наглашавајући да ће нова подморница пружити могућност да се наставе и изврше наредбе председника о изградњи нове флоте подморница Русије.

Подморница Кронштат има 66,8 метара у дужини, са 45-дневном аутономијом и посадом од 35 члана, и урањањем до 300 метара са брзином од 21 чвора под водом.

Ово је уследило јер је руска Фондација за напредна истраживања доставила документа о роботу Аисберг нуклеарној подморници државној нуклеарној компанији Росатом како би истражили Арктик, рекао је вођа пројектне групе Виктор Литвиненко.

“Постоји пет великих предпројеката, који ће нам омогућити да створимо нову опрему за истраживање арктичких мора у тешким условима. На свету не постоји ништа слично. Данас то достављамо Росатому,“ рекао је Литвиненко.

Пројекат Аисберг фондације за напредно истраживање, заснован на средишту морнаричке опреме Рубин, предвиђа стварање јединствених роботских система способних да обезбеде потпуно аутономно подводно истраживање депозита угљоводоника на Арктику.

У септембру 2017. године, Фондација за напредно истраживање је најавила да се већ припремају системи за енергију, транспорт и одржавање, бушење, као и сеизмички системи.

 

Извор: Wебтрибуне.рс