Издвајамо Русија

ЗАСТРАШУЈУЋА МОЋ НОВОГ РУСКОГ РАКЕТНОГ СИСТЕМА: Сосни не могу да побегну ни невидљиви авиони (ВИДЕО)

Јединственост новог система, чија је главна функција да заштити војне инсталације од ваздушних удара, налази се са разним иновацијама које су развили руски инжењери, рекао је Владимир Уклејев, шеф противавионског ракетног система, ког је руско Министарство одбране цитирало за новине Звезда.

Сосна се може користити у свим врстама борбених операција. Током вежби, систем је успешно пуцао на “непријатељске“ мете брзином до 30 километара на сат.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ово неверовтно борбено возило је способно да ефикасно делује под било каквим временским условима, као и у условима смањене видљивости, па чак и у присуству природних или вештачких сметњи које је створио непријатељ.

Поред тога, он има могућност да делује против копнених мета уништавајући слабо заштићене мете – чињеница која је успешно испробана током фазе тестирања.

Сосна систем је опремљен са 12 Сосна-Р 9М340 противавионских вођених ракета, које могу достићи циљеве који лете брзином и до 300 м/с, крстареће ракте на брзинама и до 250 м/с и хеликоптере на 100 м/с. Ракете се такође могу користити против дронова.

Раније ове године, руско Министарство одбране је на свом YоуТубе каналу објавило видео снимак тестова лансирања Тор-М2ДТ ракетног система у региону Архангељск на полигону Капустин Јар.

Маневри су изведени под условима активне радио интерференције, док су конвенционалне мете имитирале понашање ваздушних мета потенцијалног непријатеља. Поред тога, током тестирања је тестирана и прецизност система испаљивањем ватре.

Сада ће систем морати да прође кроз тестове ваздушног транспорта и временске тестове на Арктику.

Ово оружје је по први пут представљено 2017. године током годишње Параде победе. Способно је да обавља борбене мисије у свим условима, чак и у ситуацијама активног електронског ратовања. Истакнуто је да Тор-М2ДТ има способност да истовремено елиминише четири мете.

 

 

Извор: информер/wебтрибуне