Издвајамо Србија

ЗЛОЧИНАЦ ОПЕТ ПРЕТИ! ХАРАДИНАЈ: Урадићемо то! Брига нас за Србе, имамо благослов САД да…

Фото: Јутјуб

Не занима га разграничење, жели косовску војску по сваку цену, за шта каже да има подршку САД.

Грађани Косова не треба да брину о могућем споразуму са Србијом, размени територија или корекцији граница, јер до тога неће доћи, рекао је лажни премијер лажне и самопрокламоване државе Косово Рамуш Харадинај на конференцији за новинаре након званичне посете Сједињеним Америчким Дражавама, преноси РТК.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Харадинај је, након повратка из САД, рекао како су амерички званичници мишљења да Косово треба остати у актуелним границама.

– Сви су изразили мишљење да је споразум са Србијом о признању Косова неопходан, али не и померање граница или размена територија. Уверавам вас да немате разлога за бригу, јер идеја о корекцији граница и размени територија није потекла од Сједињених Америчких Држава – истакао је он.

Харадинај је казао да су главне теме на састанцима са званичницима САД биле безбедност, формирање војске Косова, чланство Косова у ИНТЕРПОЛ-у као и дијалог са Београдом.

– Нагласио сам да је неопходан правно обавезујуц́и споразум, али не преко померања граница или територијалне размене. Што се тиче трансформације Безбедносних снага Косова у војску Косова добило је благослов Америке да се то уради. Такође, могу додати и то да неће бити одлагања либерализације визног режима на Косову – казао је Харадинај.

Човек који је постао познат по стравичним злочинама над српским и неалбанским становништвом на Косову и Метохији коментарисао је посету Тачија језеру Газиводе, казавши да Тачи треба да посећује све делове Косова као и да Газиводе припадају свим грађанима Косова, закључује се у извјештају РТК.

 

Извор: РТК/М.Ж.