Издвајамо Свет

АКТ КОНГРЕСА ЗА РАЗВОЈ „ДЕМОКРАТИЈЕ“: Клинтону одобрили БАСНОСЛОВНУ ЦИФРУ за рушење Милошевића и подршку ДОС-у (ФОТО)

Фото: Јутјуб

Развој „демократије“, развој НВО сектора, „независних“ медија…

Акт о демократизацији Србије од 11. априла 1999. године, показује да је Когрес одобрио тадашњем америчком председнику Билу Клинтону 50 милиона долара за „промоцију демократије у Србији“!

Бил Клинтон (фото:Јутјуб)

У одељку 102 Акта о демократизацији Србије пише да се ради о помоћи „српским демократским снагама“. Као сврха помоћи наводи се „развој институција демократске владе“ и развој „независног цивилног друштва“.

Делатности који могу бити финансиране су: развој демократије, развој НВО сектора, развој независних медија у Србији, развој владавине права…

Клинтону је одобрено чак 50 милиона долара у те сврхе, а за период од 1. октобра 2000. године до 30. септембра 2001. године.

Треба напоменути да се овде ради само о званичној америчкој држави, а да је највећи део новца за „промоцију демократије“ у Србији дошао преко разних западњачких НВО, које су „невладине“, а такође су, углавном, финансиране и од стране америчке државе.

Председник СРС проф. др Војислав Шешељ каже да је новац за лидере ДОС долазио и из других Западних држава, као и разних НВО.

– 1999. године само Американци су дали 150 милиона долара, а новац су давале и разне НВО и друге Западне државе. Прозападна опозиција је била затрпана новцем, а како то обично бива, највећи део новца је отишао у приватне џепове лидера ДОС, од Зорана Ђинђића, па надаље… 2000. године лакше је у Београду било наћи доларе него марке – рекао је Шешељ.

 

Извор: Саша Рајковић/srbijadanas.com