Русија Свет

„АМЕРИЧКОЈ ДОМИНАЦИЈИ ЈЕ ДОШАО КРАЈ“ Путин узео реч, и уследио је ХЛАДАН ТУШ, после овога више ништа неће бити исто!

Руски председник Владимир Путин упозорио је јуче на крај „светске доминације Сједињених Држава због нагомиланих грешака“.

– Царства често мисле да могу чинити мале грешке јер су толико моћна. Али кад број тих грешака стално расте, он досегне ниво који је неодржив – рекао је Путин на међународном форуму Валдај у Сочију.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Земља може добити осећај некажњивости за све што уради. То је последица монопола униполарног света. Срећом, тај монопол нестаје. Скоро је готов – додао је руски председник.

Он се такође похвалио руским “хиперсоничним” оружаним системом, наводећи да ће бити најбољи у свету за неколико месеци. Такав систем омогућио би брзину кретања пројектила бар пет пута већу од брзине звука, или око 1,6 километара у секунди. САД тренутно немају заштиту од таквог система, указује ЦНБЦ.

Путин је истакао да ће руско нуклеарно оружје бити употребљено само као одмазда против удара непријатеља.

– Ми немамо концепт превентивног удара – рекао је Путин.

– Агресор ће морати да схвати да је одмазда неизбежна, да ће бити уништен и да ћемо ми, као жртве агресије, као мученици, отићи у рај.

Руски председник је одбацио наводе да се кваре односи са Западом, те навео да Русија јача пријатељство са Азијом и Блиским истоком. Он је додао да амерички председник Доналд Трамп наставља да побољшава односе с Русијом.

– Боље је разговарати него бити попут паса и мачака и стално се борити међу собом – рекао је Путин, пренео је “Хафингтон пост”.

Он је такође указао да је Америка делимично одговорна за нестанак новинара Џамала Кашогија, јер је он живео у САД. Кашоги је последњи пут виђен 2. октобра како улази у Конзулат Саудијске Арабије у Истанбулу. Путин је додао да тренутно нема разлога да “наштети” односима Русије и Саудијске Арабије.

 

Извор: CNBC/D.K.