Издвајамо Србија

АНА БРНАБИЋ: „Ово је година у којој ћемо признати Косово као оно што јесте“

Ана Брнабић (Фото: Јутјуб)

Ово је година у којој ћемо признати Косово као оно што јесте — аутономна покрајина Србије, поручила је председница Владе Србије Ана Брнабић.

Она је у Женеви рекла да су интерес Србије мир и стабилност у региону, као и сарадња са свим партнерима, пренео је Б 92.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Пре свега смо заинтересовани за будућност, за стварање региона у којем млади желе да остану, за заустављање одлива мозгова, за профитирање од четврте индустријске револуције“, истакла је Брнабићева новинарима у Женеви где присуствује Стратешком дијалогу Светске банке.

Према њеним речима, дигитализација је јединствена могућност не само за Србију, него и за регион, јер победници четврте индустријске револуције могу бити и они који то у претходним случајевима нису били.

Брнабићева је нагласила да Србија има суфицит трећу годину заредом, да је лидер по страним директним инвестицијама и да је незапосленост преполовљена, али да је неопходна стабилност да би се „виделе све користи фискалне консолидације“.

„Колико год били политички и социјално стабилни и јаки, свака перцепција нестабилности ће утицати на нас“, навела је премијерка.

Она се дотакла и питања Косова.

„Ово је година у којој ћемо признати Косово као оно што јесте — аутономна покрајина Србије“, рекла је Брнабићева.

 

Извор: rs.sputniknews.com