Издвајамо Србија

АНА БРНАБИЋ: Приштина ће заувек остати у ходницима УН

Ана Брнабић (Фото: Јутјуб)

Српска премијерка Ана Брбнабић изјавила је данас да су бесмислице тврдње да није спомињала Резолуцију 1244 Савета безбедности у Уједињеним нацијама у Њујорку.

„Ти су наводи потпуне бесмислице. Нетачно је да у УН нисам споменула Резолуцију 1244. То што то нисам рекла у свом говору на самој Скупштини УН, у генералној дебати… иако је потпуно јасно на шта сам мислила“, рекла је премијерка новинарима у Београду упитана „да ли то што није споменула ту резолуцију у УН значи да је Србија одустала од ње“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Она је рекла и да је „јасно и гласно“ поменула Резолуцију 1244 дан пре, када је говорила у склопу „Акције за мир“, где је апеловала да се Мисија Унмика на КиМ не смањује ни у броју чланова ни њен мандат, и да се та резолуција у потпуности поштује.

„То сви знају, а посебно онај ко је био у УН, тако да су то бесмислене спекулације неког ко нема чиме паметније да се бави него да шири овде лажне вести“, рекла је Ана Брнабић.

„Споменула сам, спомињемо је увек, на састанцима, и то се најбоље види у томе колико је влада успешна у повлачењу признања једнострано проглашеног тзв. Косова у односу на све раније владе“, додала је премијерка.

Навела и да је постоје земље које не могу да нађу папире којима су признале Косово, јер се бивши шеф дипломатије Вук Јеремић тиме, каже, уопште није бавио, преноси Танјуг.

„Имате земље које не знају где им је папир којим су признали Косово, а наша влада, такозвани министар на стероидима, путовао је, није слетао у Србију, али није то тражио од земаља које су рекле или за које је Косово рекло да су признале независност. Није тражио да погледа папир, тако да је то оно чиме се ми бавимо“, рекла је Ана Брнабић.

Упитана да прокоментарише ситуацију у којој јој је Беџет Пацоли, када су се срели, захвалио што му је дозволила да дође, Брнабићева је рекла да то није за коментар.

„Немам шта да коментаришем изјаве Пацолија. Тамо су били и могли су да буду на ходнику и и неће у скорије време, ако и када и буду, а не верујем да ће икада моћи да буду било где осим у том ходнику. То је што је, морамо да их трпимо такве какви су“, рекла је Брнабићева.

 

Извор: rs.sputniknews.com