loading...
Издвајамо Србија

БРНАБИЋ ОДБРУСИЛА ТАЧИЈУ: Окани се више централне Србије и престани са том причом!

Ана Брнабић (Фото: Јутјуб)

Премијерка Ана Брнабић поручила представницима привремених власти у Приштини да престану да причају о Прешеву, Бујановцу, Медвеђи и да се окану централне Србије

Она је истакла да треба да се разговара о томе да ли можемо да дођемо до компромиса који би обезбедио дугорочну нормализацију односа Београда и Приштине.

Брнабићева је тиме одговорила на тврдњу косовског председника Хашима Тачија да је добио подршку председника Француске Емануела Макрона за то да Београд и Приштина што пре постигну обавезујући споразум, са “реалном могућношћу корекције границе што подразумева припајање Прешева, Медвеђе и Бујановца територији Косова”.

Она је рекла да ту изјаву и не може нешто нарочито да кометарише, јер су Тачијеве изјаве, као и других представника приштинских власти, сваки дан другачије и у међусобној супротности.

Тиме се, како је рекла, показује као истина оно што је и сама говорила за приштинске власти – да ми немамо са друге стране стола некога са ким можемо да разговарамо, а да можемо да очекујемо да ће урадити оно што каже.

“Молим да прекину да причају о Прешеву, Бујановцу и Медвеђи зато што то никаве везе са животом нема и молим да се не иде даље на територију централне Србије”, рекла је Брнабићева.

Поручила је да Србија јесте и биће флексибилна, стрпљива и толерантна, али да све има крај.

“Молим вас да се оканете централне Србије и да разговарамо о томе да ли можемо да имамо компромис који може да обезбеди дугорочну хапрмонизацију односа Београда и Приштине.

Подвукла је да су врховне вредности Србије слобода и мир и да ћемо се ми трудити да задржим мир шта год да се дешавало, али да не треба даље да се прича о територијама централне Србије.

 

Извор: Тањуг

loading...