Издвајамо Србија

БРУКА! Председник СО Ариље отишао на екскурзију, а ђак генерације који је требало да прослави 18. рођендан, остао на паркингу

Фото: mc.rs

Иако је очекивано да се постави питање ко је платио матурантску екскурзију председнику Скупштине општине, његовој супрузи, али и директору школе Ранку Давидовићу, родитеље то не интересује. Кажу: „Једнако је грозно, ко год да је платио“

За ђаке гимназије у Ариљу матурска екскурзија горко је искуство. Вуковац и ђак који ће највероватније бити „ђак генерације гимназије“ остали су на паркингу кад је 29. септембра аутобус пун њихових другара кренуо за Италију. Ситуација која је изазвала тугу дошла је у жижу јавности, јер је на путовање кренуо председник Скупштине општине Драгиша Терзић, а који је своју тек венчану супругу Ивану, иначе запослену у општини.

Двојица добрих ђака нису могли да отпутују са другарима, јер њихови родитељи нису имали новца. Ђак генерације је на екскурзији требало да прослави и свој 18. рођендан. Међутим, нико од надлежних није обратио пажњу на узорно дете и најбољег ђака и он је остао на паркингу.

Родитељи који су испраћали своју децу нису могли да верују својим очима кад су видели одличне ђаке ван аутобуса, а председника Скупштине општине Драгишу Терзић, и његову супругу у аутобусу.

Малишани из Ниша се одрекли екскурзије да би њихов друг оздравио: Храбри мали Петар се бори с опаком, малигном болешћу

– Мислили смо да је дошао да испрати децу. Кад оно, оде на екскурзију све са женом. Бесни смо сви. То није само неправда већ скандал. Где је ово друштво кренуло и где ће стићи? У који део мрака када се политички функционер угурава у дечју екскурзију? – пита се један од родитеља, пише Блиц.

Вуковац и ђак генерације су остали на паркингу Фото-илустрација: Профимедиа/Аламy
Иако је очекивано да се постави питање ко је платио матурантску екскурзију председнику Скупштине општине, његовој супрузи, али и директору школе Ранку Давидовићу, родитеље то не интересује. Кажу: „Једнако је грозно, ко год да је платио“.

– Могао да је плати ко хоће, општина, школа, они сами. Оно што родитеље интересује и што ће тражити као одговор од надлежних јесте само који су критеријуми за ђачку екскурзију и по ком основу су политичар и супруга отпутовали – кажу родитељи.

Председник ариљске Скупштине Драгиша Терзић, иначе члан Српске народне партије, у изјави за Н1 из Италије поручује да је на екскурзију пошао на инсистирање директора гимназије Ранка Давидовића, како би се она уопште реализовала, јер је био пријављен недовољан број ђака.

– Одговорно тврдим да одлазак на екскурзију са нашим ђацима моја супруга и ја лично плаћамо. Не бих ни кренуо на екскурзију да ме директор Давидовић није позвао да идем и што се мене тиче ја стварно не видим у чему сам ту погрешио – каже Терзић.

Директор гимназије такође је отпутовао на седмодневну екскурзију у Италију са ђацима. У његовом одсуству нико у школи није желео да говори о овом проблему.

А како Радио Ариље преноси, директор Ранко Давидовић поднео је из Италије школском одбору гимназије Свети Ахилије неопозиву оставку.

ЕКСКУРЗИЈА ИЗ ПАКЛА

Екскурзија матураната гимназије у Ариљу на којој није било места за најбољег ђака, али зато јесте за политичара, председника Скупштине општине Драгишу Терзића и његову новопечену супругу Ивану, полако се претворила у агонију.

Матуранти су пут Италије на седмодневну екскурзију кренули аутобусом који је већ у Београду замењен другим, а тада су почели проблеми са превозом који су се само низали. Ђаци су седели и на поду јер није било места за све, на паузу се стајало кад год затражи општински функционер или супруга, а када би затражио неко од ђака, био би одбијен. Скандалозна екскурзија у пратњи општинског функционера, политичара који је променио неколико странака, почела је 29. септембра.

– Првог дана пута разбијен је ретровизор на аутобусу и ми смо чекали четири сата испред хотела док се аутобус поправљао. Чекали смо испред хотела јер су нас већ били избацили из соба. Те вечери на путу до Рима неки део аутобуса се запалио. Било је тешко за дисање – причају ђаци, пише Блиц.

Док су деца седела на поду и степеништу аутобуса, за директора школе Ранка Давидовића, општинског функционера Терзића и његову тек венчану супругу Ивану је било места, наравно, на удобним седиштима.

Кварење аутобуса није пролазило без гурања. Наравно, гурали су ђаци.

 

Извор: Телеграф/Блиц/Н1