Регион Србија

БУРА У МИЛОГОРИЈИ: Никада нисмо имали култ репрезентације, за све је крива Србија

Морали смо да освојимо више медаље. Верујем да је свима у главама изгубљена бронза на ОИ у Лондону када смо поражени од Србије, а имали смо добијен меч. До данас нисам погледао снимак те утакмице, једноставно не могу, ма ни пет минута. Још жалим због тога.

Бура у црногорском ватерполу. Један од најбољих играча “ајкула” Александар Радовић одлучио је да стави тачку на репрезентативну каријеру. Иако је могао много још да пружи у националном тиму Новљанин је рекао збогом што је шокирало и селектора Владимира Гојковића.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– То је моја одлука, а не хир! Имао сам неколико састанака са селектором, али нисмо ништа решили. Наше несугласице трају још од Олимписјких игара 2016. године. Из поштовање према репрезентацији, држави коју сам представљао, саиграчима, савезу…, не бих у јавност износио детаље. Никада то нисам радио, јер неке ствари једноставно треба да остану међу нама. Стојим иза своје одлуке, миран сам и потпуно чист, али искрено жалим што више нећу играти за национални тим „, рекао је Радовић за „Вијести“.

Црна Гора је имала три селектора у историји (Петар Поробић, Ранко Перовић, сада Владимир Гојковић) и сваки је прошао исти пут – освајао је медаље, али и имао велике проблеме да екипу задржи на окупу.

– Дефинитивно је то утицало на наступе на неким великим такмичењима и на резултате. Можда се неко неће сложити, али – нисмо имали, а немамо ни сада, култ репрезентације, јасан је бивши играч Јадрана, Партизана, Посилипа…

Постоји и меч у капици „ајкула“ који Радовић никада неће прежалити, а чини се да је то одредило судбину црногорског ватерпола…

– Морали смо да освојимо више медаље, имали смо квалитет за то. Заиста имамо за чиме да жалимо, а верујем да је свима у главама изгубљена бронза на Олимпијским играма у Лондону 2012. када смо поражени од Србије. До данас нисам погледао снимак те утакмице, једноставно не могу, ма ни пет минута. Имали смо добијен меч, играли смо вероватно и најбољи ватерполо. Дефинитивно највише жалим за том медаљом“, истакао је Радовић који је од 2015. члан Хановера.

 

Извор: Вијести.ме