Србија

ЦЕО БРЕСТАЧ НА НОГАМА: Породица се затворила у кућу, сви желе ДА ЗНАЈУ шта се дешава са Дарком!

Прошло је пет дана о тренутак када је певач Дарко Лазић преживео тешку саобраћајну незгоду, а становници места где је месецима након развода живео певач, не могу да поверују шта се десило.

Недеља у Брестачу је дан када људи излазе на улице, те је то био повод да се запутимо и од мештана чујемо какав је певач.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Страшно је све што се десило. Његову породицу од тога дана уопште не виђамо на улици, по цео дан су у кући. Оду до болнице и врате се после кући. Неће људи да их село испитује шта се дешава. Они преко пута куће имају њиву, али уопште нису излазили ништа да раде. Када иду у Београд, купе све што им треба, неће у сеоску продавницу да их народ не би заустављао стално“, објашњава комишиница из улице у којој живи Дарко.

На празник Свете Петке у селу Брестач одржан је молебан за Дарка Лазић, где се окупио велики број становника, међу којима су били и пријатељи певача.

„Јуче је одржан молебан, било је око седамдесетак људи из села, мештана. Мештанима остаје да се моле, као сваки свештеник молим се за све људе у селу, на свакој литургији помињем и Дарка“, рекао је парохијски свештеник Томислав Којић.

Породица свакодневно обилази певача који је од тренутка несреће смештен у КБЦ Земун. Он се налази у вештачкој коми, а приликом удеса задобио је тешке телесне повреде.

Дарко је поломио јагодицу, бутну кост, карлицу, девет ребара, а задобио је и хематом на глави који се, како су изјавили певачеви пријатељи, полако повлачи.

Због повреде ребара пробушено му је плућно крило, а као последице свега певач је био и на дијализи јер су бубрези радили смањеним интезитетом. До сада је имао само једну операцију када му је извађена слезина због унутрашњег крварења до ког је дошло. Операција ноге, као и вештачки кук који помињу лекари као могућност да ће му бити уграђен још увек се не зна јер се чека да се његово стање потпуно стабилизује, кака би га пре свега пробудили из вештачке коме.

До недавно је Дарка могла да види само законита супруга Ана Севић, али сад могу да га посећују и девојка као и ридитељи. Због транфузије крви коју је морао да прими многи Даркови пријатељи су дошли у болницу да дају крв.

 

Извор: Kurir.rs/Blic.rs