Русија Свет

Цео свет бруји о председнику Русије! Путин Америма све сасуо у лице,и рекао целу истину о САД

Помоћник председника САД за националну безбедност Џон Болтон саопштио је да ће председнику САД Доналду Трампу бити врло пријатно да се састане са руским колегом Владимиром Путином на маргинама предстојећег самита светских лидера у Паризу 11. новембра.

Путин је изјавио да би било корисно наставити директан дијалог са председником САД, пре свега на маргинама међународних сусрета који су планирани у наредном периоду, на пример у Паризу.

„Наравно, ако је америчка страна заинтересована за те контакте“, додао је председник.

Болтон је уверио Путина да ће Трамп бити срећан да се сретне са њим.

„Председнику Трампу ће бити врло пријатно да се састане са Вама у Паризу на маргинама тог међународног сусрета (обележавања краја Првог светског рата 11. новембра)“, казао је Болтон на састанку са Путином.

На почетку састанка са помоћником америчког председника Путин је саопштио да је Москва изненађена непријатељским акцијама Вашингтона које су уследиле након конструктивног састанка председника у Хелсинкију.

„Некад смо изненађени када видимо да САД предузимају кораке, ничим изазване, које не можемо назвати пријатељским“, рекао је руски председник.

Он је нагласио да Русија практично не одговара ни на један амерички корак, а да се они само настављају и настављају.

Путин је подсетио да на америчком грбу постоји натпис „јединство у разноликости“

„Зато, без обзира на различите приступе, треба и морају се тражити тачке спајања“, рекао је Путин.

„На грбу САД се налази орао који са једне стране држи 13 стрела, а са друге 13 маслина, као знак мирољубиве политике. Ваш орао је појео све маслине, остале су само стреле?“, питао је Путин Болтона.

Болтон је одговорио: „Маслине нисам ни донео“.

„Тако сам и мислио“, закључио је Путин.

 

Извор: rs.sputniknews.com