Спорт

ЦРНА ГОРА – СРБИЈА! Српски и црногорски навијачи заједно: КОСОВО – СРБИЈА!

Окршај на стадиону под Горицом између Црне Горе и Србије у Лиги нација је историјски, јер се некадашње републике заједничке државе први пут сударају на фудбалском терену

Селектор ослабљене репрезентације Србије Младен Крстајић рекао је да би због сплета несрећних околности изазваних повредама Александра Коларова, Немање Матића и Адема Љајића чак и бод у Подгорици добродошао.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ослабљени смо, ово је велики ударац за нас, али амбиције остају исте. Желимо да одиграмо максимално и остваримо позитиван резултат, а то је све сем пораза – рекао је Крстајић на конференцији за медије у Старој Пазови.

Његов некадашњи учитељ Љубиша Тумбаковић изјавио је да ће ова утакмица осим такмичарског имати и пријатељску, па чак и братску црту.

– Ова утакмица је почела да се игра када су извучене групе. Ако нешто нисмо желели да се догоди – то је да играмо једни против других. И ми и они. Али ето, играмо… Желим да се понашам као професионалац, да играмо такмичарску утакмицу, али с друге стране пријатељску, братску… Наравно, нема тог тренера који не жели победу. Тако ћу се понашати, али, наравно, у оквиру спортских граница – рекао је Тумбаковић уочи утакмице на којој неећ моћи да рачуна на Стефана Савића.

ЦРНА ГОРА – СРБИЈА 0:1

Стадион: под Горицом. Судија: Ђанлука Роки (Италија).

ЦРНА ГОРА: Петковић, Стојковић, Симић, Томашевић, Вешовић, Шћекић. Н. Вукчевић, Марушић, Јоветић, Јововић, Бећирај.

СРБИЈА: Дмитровић, Рукавина, Миленковић, Вељковић, Родић, Максимовић, Лукић, Гаћиновић, Тадић, Живковић, Митровић.

УЖИВО:

8′. Прва опасна акција Србије! Митровић и Гаћиновић су комбиновали, лопта је дошла до Тадића на десетак метара од гола, али није успео добро да је захвати.

6′. Српски и црногорски навијачи заједно скандирају: Србија – Косово!

4′. Прва акција пред голом Црне Горе, слободан ударац за Србију, центаршут у шеснаестерац, домаћи отклањају опасност.

1′ Почела је утакмица!

– Одлична атмосфера у Подгорици за сада, само да тако буде и до краја!

– Аплаузи навијача у Подгорици српској химни „Боже правде“!

– У ограђеном делу јужне трибине је и група од око 150 навијача Србије, који углавном долазе из – Црне Горе. На огради је застава „Подгорица“, а поред ње и „Даниловград“, „Бањалука“, „Пирот“…

– Пола сата пре почетка утакмице избила је туча на стадиону! Потукли су се навијачи Црне Горе између себе на јужној трибини.

– Мала група српских навијача је ушла на стадион и скандирала „Србија, Србија“, на шта је одговорено – звиждуцима.

– Српски голмани су први изашли на загревање на терену и са трибина су добили – аплаузе!

– Изненађење у тиму Србије је што у саставу нема Сергеја Милинковића-Савића.

– Један интересантан податак: од 11 првотимаца у Црној Гори, чак осморица су играла у српској Суперлиги (нису играли Петковић, Вукчевић и Бећирај), а деветорица српских играча је наступало у Суперлиги (нису Вељковић и Дмитровић, који је отишао из Звезде као омладинац)!

– Српски фудбалери обилазе терен пре загревања…

– Домаћи навијачи окупили су се код Сахат куле и одатле ће, у кортеу, отићи на стадион.

– Легендарни ас Предраг Мијатовић је изјавио да некада није могао ни да помисли да ће играти Црна Гора против Србије.

– Центар Подгорице је затворен још шест сати пре утакмице. Кафићи, ресторани и слична места, на којима су могућа окупљања веће масе људи, морали су да ставе кључ у браву.

 

Извор: Informer.rs