Издвајамо Србија

ДАЧИЋ УПОЗОРАВА, ШИПТАРИ ОДРЕШИЛИ КЕСУ: Пацоли нуди 100.000.000 евра МИТА ЗА ПРИЗНАЊЕ КОСОВА!

Фото: Јутјуб

Албански тајкун, шеф дипломатије лажне државе Косово Беџет Пацоли спремио је фантастичних 100 милиона евра као мито за све државе које размишљају да повуку признање такозване независности власти у Приштини!

Фото: Јутјуб

Ово тврди министар спољних послова Србије Ивица Дачић, који истиче да Пацоли ипак неће успети да спречи да број држава које су признале Косово до краја године буде мањи од сто. Према његовим речима, Приштина је у паници јер има све мању подршку великих сила, пре свега Америке, па мисли да парама може решити све.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Очекујем да до краја године буде мање од 100 држава које су признале такозвану независност Косова. Због овога су Албанци у великом страху. Пацоли је чак спремио 100 милиона евра како би покушао да спречи државе да то ураде. Свестан је да неке земље преиспитују да ли су брзоплето донеле одлуку о признању. Пацоли је у толикој паници да за своје проблеме не види ниједно друго решење осим мита – наглашава Дачић, додајући да Приштина губи битку на међународном плану.

– Албанци и даље потенцирају да немају шта да преговарају са нама, јер их је наводно признало 116 држава. Они су закуцали тај списак, а то је велика лаж, јер су неке земље повукле признање! Приштина је у великој дефанзиви и највише времена проводи са земљама које су признале Косово убеђујући их да не повуку признање – подвлачи Дачић.

Коментаришући ове наводе, политиколог Јелена Вукоичић оцењује да су косовски Албанци дуже време у озбиљним политичким проблемима.

– У овој ситуацији, која је резултат промена у међународним односима и дипломатских активности српских власти, очигледно више не помаже ни прљав новац Пацолија и сличних. Албанци јесу досад финансирали лобисте на Западу, а они су им обећали и столицу у УН, од чега сада нема ништа… – закључује Вукоичићева.

Реконструкција владе одложена због Косова

Ивица Дачић изјавио је и да је реконструкција Владе Србије одложена због косовског питања.
– Идеја о реконструкцији била је присутна неко време и одложена је због питања преговора. Међутим, када ће се то десити није питање за мене, већ за премијерку и, пре свега, председника Србије – рекао је Дачић.

 

Извор: Д.Кљајић/Информер