Издвајамо Србија

ДАРКО КОМУНИЦИРА СА ДОКТОРИМА ПОСЛЕ БУЂЕЊА ИЗ КОМЕ: Одлучили су да га не успављују, шансе за опоравак много ВЕЋЕ!

Фото: Јутјуб

Дарко Лазић данас је пробуђен из вештачке коме, у којој је био шест дана, након што је прошле недеље доживео тешку саобраћајну незгоду у Брестачу, а лекари су открили нове детаље.

Доктори су у току данашњег дана пробудили Дарка Лазића, који је од уторка био у коми. Доктори су наводно одлучили да му не дају лек који га смирује и успављује, док су му шансе за опоравак сада нешто веће.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Од тренутка пријема у болницу Дарко је био у вештачкој коми. Лекари су утврдили да има подлив на глави, повреду јагодице, девет сломљених ребара, прелом бутне кости, као и карлице.

„Да би постојала могућност за опоравак мора бити миран, што се постиже лековима. Одузима му се свест, мишићи се релаксирајудају се лекови против болова, и тако све док се организам мало не опорави. Потом полако почињу да се искључују лекови. Враћа се свест, могућност покрета“, навели су лекари појаснивши ситуацију у којој се Лазић нашао.

„С обзиром на повреде плућа, пацијент остаје до даљњег на машини, уз помоћ које дише“, додали су они.

Подсетимо, данас су Дарка у болници посетили кума Андреана Чекић, мајка, отац и вереница, који су открили да ће певач бити боље. У току дана је Милан, Дарков отац, изјавио за „Курир“ како су његовог сина пробудили из вештачке коме. Лазић је 23. октобра доживео стравичну несрећу.

„Сви су срећни, била је и Андреана, мајка, отац, девојка. Пресрећни смо! Идемо даље, верујемо у лекаре, они дају све од себе, има максималну негу, максималну бригу, озбиљан тим стручњака је поред њега, од директора центра до начелника одељења сви се труде да буде најбоље. Он је млад момак и здрав, тако да се надамо најбољем“, рекао је Дарков пријатељ и телохранитељ Миљан за „Пинк“.

 

Извор: Курир.рс/Блиц