Србија

ДАРКО ЛАЗИЋ ОСТАЈЕ БЕЗ НОГЕ? Звезди Гранда и даље живот виси о концу НАРЕДНА 24 САТА КРИТИЧНА!

Певачу је јуче због обилног крварења извађена слезина, а лекарима је тренутно највећа брига како да му сачувају ногу којој због вишеструких прелома прети ампутација

Певач Дарко Лазић (27), који је у понедељак доживео тешку саобраћајну несрећу, оперисан је јуче у КБЦ Земун због обилног унутрашњег крварења, а лекарима тренутно предстоји битка како да му због тешких повреда сачувају ногу, сазнаје Курир.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Лекарски конзилујум јуче је донео одлуку да се Лазићу хитно извади повређена слезина и он је око 11 сати уведен у операциону салу. Како је за Курир открио добро обавештен извор, операција је била неопходна и због крварења плућне марамице, коју је пробушило сломљено ребро.

Након два сата, лекари су успешно окончали захват и зауставили крварење, након чега је певач пребачен у шок-собу.

Вештачка кома

– Дарково стање је и даље критично, а следећа 24 сата су кључна и он је под константним лекарским надзором. Он је и даље на апаратима који га одржавају у животу, а лекари га држе у вештачкој коми. Оно што посебно забрињава докторе јесте стање његове ноге, на којој су констатовани вишеструки преломи бутне кости, али и кука, који му је готово смрскан. Због тога постоји реална могућност да му нога буде ампутирана, па су сви напори лекара усмрени ка томе да до тога не дође – казао је за Курир добро обавештен извор.

Директор КБЦ Земун Драгош Стојановић изјавио је јуче да је став породице и болнице да се не дају никакве изјаве о стању певача јер је то приватна ствар.

Управо због тога у медијима су се појавиле различите верзије о разлозима због којих је певач хитно оперисан. Незванични извори говорили су да је певачу извађен бубрег, који је наводно био пред отказивањем, као и да је захват извршен због компликације на плућима.

– Лазић има хематом на левом бубрегу – каже наш саговорник.

Министар упозорава

Министар полиције Небојша Стефановић казао је јуче да је несрећа у којој је повређен певач Дарко Лазић велико упозорење за све, да мора да се веже појас, прилагоди брзина, вози одморан и трезан.

– Можемо само да се надамо да ће његово здравствено стање да буде добро, да ће да се опорави што је брже могуће, и због себе и због своје породице. Надам се да ће бити добро – рекао је Стефановић медијима. Он је упозорио да млади људи често после ноћног провода и алкохола седају за волан и возе као да су одморни.

Како сазнајемо, тужилац који је радио увиђај удеса издао је налог да се утврди да ли је певач био под дејством наркотика.

Микица Гачић забринут

ХАРМОНИКАШ У СУЗАМА ИСПРЕД БОЛНИЦЕ

Хармоникаш Микица Гачић, пријатељ и колега певача Дарка Лазића, плакао је све време испред КБЦ Земун.

– Ништа још не знамо. Никакве информације немамо. Не знам ништа детаљно. Треба нека операција. Надамо се сви да ће бити. Сви пратимо и надамо се најбољем. Не знам да ли ћеркица зна. Све зависи од Ане да ли ће да јој каже. Надам се да ће наћи начина да се избори, имаће снаге због ћеркице, родитеља својих. Очекујем да ме позове и пита: „Ћале, где си, како је мајка“, увек ми се тако јави. Као родитељи смо му – кроз сузе је говорио хармоникаш.

Др Нада Мацура

МЛАД ЈЕ, НАДАМ СЕ НАЈБОЉЕМ

Некадашња портпаролка Хитне помоћи др Нада Мацура казала је јуче да Лазић може да живи чак и у случају да остане без једног бубрега или плућног крила.

– Он је у веома тешком стању, породица мора да буде уз њега. У случају да остане без бубрега, како причају, или плућног крила, он може да живи с тим. Млад је, надам се најбољем. Надам се да нема мождано крварење – рекла је Мацура. Она сматра да Дарко неће имати последице због вештачке коме, па се осврнула на случај Даче Икодиновића, који је био у сличном стању и опоравио се.

БМW ЗАВРШИО НА КРОВУ

Певач Дарко Лазић, победник такмичења „Звезде Гранда“ за 2009. годину, тешко је повређен у стравичној саобраћајној несрећи која се догодила у уторак ујутро код места Брестач у близини Пећинаца.

Лазић је управљао возилом БМW, изгубио контролу, слетео с пута и преврнуо се на кров

Возио брзином од преко 150 километара на сат и имао 1,39 промила алкохола у крви

Породица очајна
ЛАЗИЋЕВ ОТАЦ, ДЕВОЈКА И БИВША ЖЕНА НА ОКУПУ

Током операције у болници су били Даркови родитељи, девојка Марина и бивша супруга Ана Севић. Више од два сата били су у болници очекујући вести о здравственом стању певача, а онда су све троје напустили болнички круг. Певачица је по изласку из болнице била видно нервозна, очи су јој биле пуне суза.

 

Извор: Kurir.rs