Издвајамо Србија

ДАРКО ПРОГОВОРИО ПОСЛЕ БУЂЕЊА ИЗ КОМЕ: Потресна сцена у КБЦ Земун, тражио је да види прво њу! ЛЕКАРИ ПРОВЕРАВАЈУ ОШТЕЋЕЊЕ МОЗГА

Дарко Лазић пробудио се из вештачке коме, у којој је био шест дана после тешке саобраћајне несреће и прво је пожелео да види вереницу Марину, ексклузивно сазнаје Курир.

Певачу су лекари у понедељак смањили дозу лекова, као и средства против болова. Упоредо с тим, виталне функције, попут дисања, поново су се вратиле у нормалу и он је постао свеснији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Рупе у памћењу

Лазић се, како сазнајемо, најпре пробудио око један сат после подне, а потом и четири сата касније, када је био свеснији.

– Дарко је примао велику дозу лекова и мумлао је када се први пут пробудио. Тада лекари нису могли да га разумеју шта жели да каже, па су га оставили да се још мало одмори. То што није могао да изговара речи је нормално када су пацијенти са тако тешким повредама у питању. Често се дешава и да након буђења људи имају рупе у памћењу, привремено су збуњени, чак и агресивни. Поједини изгубе оријентацију. Медутим, тек када је пацијент будан, може се поуздано утврдити да ли је мозак трајно оштећен. То засад није случај с Лазићем, јер када се пробудио по други пут, око седамнаест часова, био је свестан и тражио је да му доведу вереницу – прича наш добро обавештен извор.

Он каже и да су лекари, док је Лазић био у вештачкој коми, упозорили родитеље који га обилазе да воде рачуна шта причају у шок-соби, јер Дарко све чује и може да запамти све шта кажу.

– Стручњаци у КБЦ Земун желе да Лазић буде максимално заштићен од стреса. Он има тешке повреде и у његовом стању свака погрешна информација коју његов мозак прими може да изазове хаос у организму. Зато су лекари поразговарали са свима који долазе код Дарка у посету и посаветовали их да пред њим ниједног тренутка не покажу бригу или сузе. Једноставно, медицински радници желе да искључе опасност од нежељених дејстава – завршава извор.

Обилазе га брат и тата

Дарко је изразио жељу да га обилазе и отац Милан и брат Драган. То је потврдио доктор из болнице:

– Родбина је забранила да дајемо било какве изјаве. Могу да га обилазе само отац и брат, то је његова и њихова жеља. Он је боље, стабилно је. Поштујте одлуку породице, само директор може давати изјаве.

Огласила се Ана Севић

ЈЕДВА ЧЕКАМ ДА САЗНАШ КОЛИКО СИ ВОЉЕН

Ана Севић и даље је при ставу да не жели да даје изјаве док се њен још увек законски супруг Дарко Лазић комплетно не опорави од саобраћајне несреће. Она се засад оглашава само путем свог Инста сторија.

– Пре свега, желим да вам захвалим на подршци и молитвама, енергији коју му шаљете, једва чекам да види колико је вољен! Од првог дана па и убудуће мој боравак у болници код њега је моја приватна ствар и није нешто што желим да буде део јавности – написала је између осталог певачица.

Извор: Курир.рс/Љ.С.-М.Д.