Спорт

ДЕЧКО, ПА ТИ ИМАШ ПОДСТАНАРА У ГЛАВИ: Шаћири ОВОМ изјавом о Београду и Звезди насмејао читаву фудбалску јавност!

Фудбалер Ливерпула и репрезентативац Швајцарске Ђердан Шаћири изјавио је како очекује звиждуке у Београду, али да је свестан чињениве да спорт и политика не требају да се мешају.

Ова његова изјава је изазвала велику буру у јавности, а и коментари на друштвеним мрежама показују да нико није остао равнодушан после овога.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У интервјуу за Ливерпул ехо Шаћири је изјавио да у мечу са Звездом у Београду очекује звиждуке, али и да је свестан чињенице да не треба да се мешају политика и спорт.

“Наравно, неки ће ми можда звиждати, али ћу на то гледати као и на сваку другу утакмицу. На крају крајева то је фудбалска утакмица. То је важна утакмица и ми хоћемо да победимо, спорт није политика”, рекао је Шаћири, преноси Ливерпоол Ецхо.

Швајцарац албанског порекла додаје да хоће да се наметне менаџеру Јиргену Клопу који му је недавно указао поверење од старта утакмице против Хадерсфилда.

Клоп међутим није био задовољан многим почетничким грешкама против Хадерсфилда и захтева од фудбалера да то поправе до утакмице са Црвеном звездом у среду.

“Баш се унео, хоће најбоље од вас и да дате сто посто. Ако види да нешто није на том нивоу, викаће на вас, што је и урадио! То је нормално. На крају смо добили тај меч и то је најважније. Мораћемо да анализирамо и видимо шта је било добро, а шта није али сам поносан што нисмо примили гол, то је позитивно. Сад је време за опоравак и убрзо нас чека нова утакмица”, закључио је Шаћири.

У коментарима је могло да се прочита свашта, а један од најкомичнијих свакако је био – дечко, па ти имаш подстанара у глави. Овај кометар је имао вели број лајкова, а убзо је и избрисан са сајта пошто су администратори посумњали да је у питању нека шовинистичка изјава јер је била написана на српском. Ипак, разумео је ко је требао.

Подсетимо, Шаћири је на Мундијалу у Русији после гола у мечу са Србијом рукама показао ”двоглавог орла” који је симбол велике Алабаније и тако испровоцирао читаву српску јавност.

Због оваквог испада Швајцарац није кажњен од стране УЕФА, али је мало фалило да цех палти од свог савеза. Како не би био избачен из репрезентације, он се на конференцији за медије извинио читавој нацији због провокација и тако стишао страсти.

Да ли ће доћи у Београд са Ливерпулом још није познато, али судећи по овим изјвама, Албана је мислима већ у Србији. Како ће га навијачи овде дочекати нико не зна, али једно је сигурно, неће му бити пријатно никако.

 

Извор: Kurir sport