Издвајамо Регион

ДОДИК ИЗЛУЂУЈЕ БАКИРА: Довешћу свештенике да ОСВЕШТАЈУ Председништво БиХ и ИСТЕРАЈУ ЗЛЕ ДУХОВЕ!

Милорад Додик нови је члан Председништва БиХ

Особље у згради Председништва БиХ не би требало да се изненади ако ускоро чује појање православног свештеника и осети мирис тамјана из кандила.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Актуелни председник Републике Српске и новоизабрани члан Председништва БиХ каже да ће када дође на нову функцију освештати нове канцеларије.

– Канцеларије у Председништву БиХ неће бити моје радне канцеларије, али ћу их свакако задржати за своје сараднике. Моје радне канцеларије ће бити у Источном Сарајеву у Републици Српској. Те канцеларије су већ освештане. Али, што да не, освештаћемо и те канцеларије у Председништву у БиХ, да истерамо зле духове – каже Додик.

Он каже да ће инсистирати да на састанцима на којима он учествује буде и застава Републике Српске, односно српског народа.

– То значи да кад долазе неки државници, поред заставе БиХ буде и застава Републике Српске. Ако те заставе нема, ја тамо нећу бити, може да дође ко год хоће – јасан је Додик.

Председник РС осврнуо се и на критике које му је упутио председник Странке правде и помирења Муамер Зукорлић, који је рекао да је неприхватљиво Додиково инсистирање на деструкцији БиХ.

– То је нешто што не може дуго да траје, јер ће он морати да повуче потезе те деструкције, или ће се потпуно потрошити као политичар који само прича, а ништа од тога не реализује – рекао је Зукорлић.

Додик каже да су то све импресије с бошњачке стране „које они покушавају да наметну као став“.

– Ја сам од почетка говорио, нас само интересује изворно дејтонско слово и устав БиХ. Не може неко ко се залаже да уставни поредак бити за деструкцију. Ако то тако не може, наравно да постоје друге могућности. Ако обезбеде наш дејтонски положај, ми нећемо имати ниједан разлог да мењамо устав, у супротном, имаћемо велики проблем – истиче Додик.

 

Извор Srbija Danas/Kurir.rs