Издвајамо Регион

ДОДИК О МОРИН КОРМАК: Криво јој је што су њени пулени изгубили, може цео живот да броји гласове

Фото: Јутјуб

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да је Морин Кормак, америчка амбасадорка у Сарајеву, вршила притисак на чланове Централне изборне комисије БиХ.

Фото: Јутјуб

Додик је, за Радио-телевизију Републике Српске, рекао да је Кормакова озлојеђена због тога што њени „пулени“ нису победили на изборима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Изабрани српски члан Председништва БиХ и актуелни председник Републике Српске је истакао да је чињеница да је Кормакова била у ЦИК-у БиХ јуче или прекјуче, те да је покушала да изврши утицај на њене чланове.

„Разумем њену озлојеђеност, а она је везана за чињеницу да њени ’пулени‘ нису прошли. Сада покушава нешто да учини како би испроблематизовала ту ствар. Једини надлежан орган је ЦИК, а она је на њега покушала да изврши утицај. Само о томе нико није писао, нико није имао информације да је она тамо била и тражила управо неке приче о нерегуларностима. И то ничим није доказала“, изјавио је Додик, а преноси Танјуг.

Иронично је приметио да је једина нерегуларност то што гласове не броји госпођа Кормак.

„Сада као члан Председништва БиХ, заложићу се да променимо Изборни закон и да у њему пише да гласове од сада броји само америчка амбасадорка Морин Кормак. Дакле, докле год је жива, да не буде никаквих проблема, да жена има неко задовољство овде у БиХ“, навео је Додик, чији СНСД је са коалиционим партнерима освојио апсолутну власт у РС и на нивоу БиХ.

Додик је нагласио да је јуче ОЕБС објавио да су избори били фер и коректни.

„И Парламентарна скупштина Савета Европе је рекла да је све било у реду. Централна изборна комисија је та која о томе одлучује. Нема никаквих дојава полиције да је било неких ствари. И она сад, само зато што нису прошли њени ’пулени‘, покушава нешто ту да направи. То је невероватно. Та дрскост је невероватна. Једини лек је да предложимо да она доживотно броји гласове“, додао је Додик.

Напоменуо је да Кормакова шаље супротне поруке од председника САД Доналда Трампа.

„Она буквално ради против онога што смо чули од председника САД Доналда Трампа, који се залаже да се не мешају у унутрашња питања других земаља. Али очигледно да, ево, Кормакова није престала“, закључио је Додик.

 

Извор: rs.sputniknews.com