Издвајамо Свет

ДРАМАТИЧНА СИТУАЦИЈА! МОРЕ ПОПЛАВИЛО ВЕНЕЦИЈУ: Полиција евакуише људе, вода им преко струка и расте! (ВИДЕО)

Пуст главни трг након поплаве

Трг светог Марка у Венецији евакуисан након што је вода у овом делу достигла 156 цм изнад мора. Италијански медији преносе да плима брзо расте и да се очекује да висина воде достигне 160 цм.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ово значи да је више од 75 посто копненог дела града под водом.

Председник Већа Ђузепе Конте потписао је декларацију о стању мобилизације Националне службе за цивилну заштиту, након што је тај захтев упутио председник Венето регије.

На снимку који је шерован на Фејсбуку види се трг који је потпуно прекрила вода али и неки туристи којима је вода преко скоро до струка.

Maltempo a Venezia, la marea cresce

Il centro storico di Venezia è allagato per il 70%. Attesi i 160 centimetri. Il presidente del Consiglio Giuseppe Conte ha firmato la dichiarazione dello stato di mobilitazione del Servizio nazionale della protezione civile, accogliendo così la richiesta del presidente della Regione Veneto

Geplaatst door Corriere della Sera op Maandag 29 oktober 2018

Полиција је евакуисала људе и затворила прилаз Тргу светог Марка.

– Због воде која стално надолази, решили смо да евакуишемо трг. Међутим, изгледа да је ниво воде почео да стагнира, стално надзиремо тај део и ако ниво почне да опада, туристи ће моћи да се врате на трг – рекао је градоначелник Венеције Луиђи Бругнаро.

Како преносе медији, због новонастале ситуације прекинута је услуга јавне пловидбе градом, а везе са острвима су и даље активне.

Поплаве у Венецији су честе али ретко када прелазе 150 цм. Због тога су туристи приморани да прелазе преко постављених пунктова, па се обилазак једног од најлепших градова на свету претвори у необичну авантуру.

Међутим, неким туристима поплава није уништила одмор, па су се решили да се опусте у башти кафића са подигнутим ногама на столицама.

 

Извор: Телеграф