Издвајамо Свет

ДРАМАТИЧНО! НАТО АВИОНИ У ШПИЈУНСКОЈ АКЦИЈИ ТРАЖЕ РУСКЕ БАЗЕ: У току потрага за С-300, С-400, С-500 И ИСКАНДЕРИМА! (ВИДЕО)

Амерички извиђачки авион Боинг РЦ-135У спровео је пре пар дана лет дуж руске западне границе, а ПланеРадар портал је чак укључио и путању његовог лета. Авион је примећен у ваздушном простору Литваније, а касније Летоније и Естоније. Најближе растојање руској граници је било око 53 километра.

Ово није први случај у последње време, јер се активност извиђачких авиона и страних дронова у близини руских граница значајно повећала. Руско Министарство одбране је више пута апеловало на Вашигтон да прекине такве операције, али је Пентагон то одбио.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Циљ је да се прикупе извиђачки подаци, авиони су опремљени опремом високе резолуције, снимци војних база наших оружаних снага су готови. Ова информација завршава на столу шефа Пентагона, анализира се , процењује. Ове земље су део Атлантског савеза, а амерички авиони су део њиховог стратешког потенцијала – рекао је Гусев када је коментарисао ситуацију.

Овај стручњак је рекао да у Европи има око 65.000 америчких војника и да они „треба нешто да учине.“

– Конкретно, они су заинтересовани за С-300, С-400, С-500 и Искандер системе одбране, нарочито тачке распоређивања наших интерконтиненталних ракета, али они неће моћи да дођу до њих – закључио је он.

Ово је уследило јер је британски извиђачки авион спровео лет над територијама Израела и Јордана, у близини сиријске границе, на шта је указало неколико служби за праћење летова.

Авион удружених ваздухопловних снага Боинг РЦ-135W Ривет је полетео из ваздухопловне базе Соуда Баy на грчком острву Крит, летео изнад територија у близини јужне границе Сирије и вратио се на аеродром.

Ово ефикасно показује да на Русију мотри НАТО, као и њихови најближи савезници и да нешто спремају.

 

Извор: webtribune