Србија

ЕМИР КУСТУРИЦА: Србија плаћа велику цену због политике и исток и запад, идеја разграничења би могла да успе

Идеја разграничења би могла да успе али ја мислим да неће успети, јер се пред нас увек најпре као услов постави питање признања КиМ у Уједињеним нацијама, рекао је редитељ Емир Кустурица.

Емир Кустурица је, парафразирајући бившег уругвајског председника Пепеа Мухику, рекао да је решење за КиМ у тражењу решења.

Loading...

Кустурица је, говорећи о постизборном периоду у БиХ, поновио да је новоизабрани члан Председништва Милорад Додик “оне ман схоw”, да је сам добио изборе у Републици Српској и БиХ и да је он прави победник. Верује да ће Додик водити политику стабилизовања међуетничких напетости али и очувања достојанства Републике Српске.

“Са том агендом одлази у Сарајево”, сматра Кустурица.

Упитан да оцени перспективу босанског “троношца”, Кустурица је у емисији “Седмица Радио Београда” одговорио да не верује да ће до распада доћи.

“До распада БиХ не мора да дође и то не би одговарало ни ономе кога највише оптужују – Бањалуку”, сматра Кустурица.

Коментаришући најаве да је постао Додиков саветник, рекао је да не може бити било чији саветник.

“Ја политиком не желим да се бавим, нити ћу. То је само идеја. Моје бављење политиком се може схватити само као ствар мог темперамента”, истакао је Кустурица.

Говорећи о новом саставу председништва БиХ, Кустурица је рекао да Комшић није аутентични политичар већ обавештајац. Назвао га је бившим Удбашем и “плаћеником”, каквих “у региону има много”.

“Како другачије објаснити чињеницу да је прво што је рекао после избора било да је КиМ самостална држава”, рекао је Кустурица.

Оценио је да Србија плаћа велику цену због политике “и исток и запад”.

“Ја да сам власт, одмах би економију преусмерио ка Евроазијској унији, јер Србија је већ Европа”, закључио је Кустурица.

 

Извор: Kurir.rs/RTS

Loading...
loading...
loading...