Свет Србија

Емирати спремили скупоцене ролексе за куповину гласова! Косово добило подршку муслиманских земаља за пријем у Интерпол?

Ницовић је до ових сазнања дошао, како нам је рекао, на последњем скупу најстарије светске организације која окупља шефове полиције од 1893. године

Како би Косово постало део Међународне организације криминалистичке полиције Интерпола на следећој Генералној скупштини те организације у Дубаију, за делегације земаља које ће гласати за пријем припремљени су бројни скупоцени поклони, попут ролекса, открива за Телеграф члан Светске асоцијације шефова полиција (ИАЦП) Марко Ницовић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ницовић је до ових сазнања дошао, како каже, на последњем скупу најстарије светске организације која окупља шефове полиције од 1893. године.

– Египатски представник закона ме је обавестио да ће домаћини, односно Уједињени Арапски Емирати даривати скупим ролекс сатовима све оне који се ломе око пријема Косова у Интерпол како би обезбедили сигурно чланство у овој организацији – наводи Ницовић, некадашњи начелник Београдске полиције, адвокат и члан ИАЦП већ 34. године.

Он тврди да би такав исход био катастрофалан по Београд, али и читаву Европу и свет, али да се боји да је све већ издоговарано „с обзиром на то да је председавање Генералне скупштине Интерпола преузео Јужнокореанац Ким Јонг Јанг, за кога се зна да ради по америчком диктату“.

– Први сам на скупу ИАЦП у Орланду, који је отворио амерички председник Доналд Трамп у присуству 3.000 људи у трајању од 5. до 8. октобра, поменуо Косово, називајући га „мафијашком територијом“. Одмах сам наишао на одобрење колега из Немачке, Швајцарске, Турске, Грчке, Бугарске, Чешке, Словачке… Сви они мисле исто. Тако статистика швајцарске полиције показује да су 43 одсто осуђених у тој земљи заправо Албанци са Косова.

– Шпански директор полиције објаснио је да су нарко картели променили трасу за трговину кокаином, те да више није актуелан пут Западна Африка – Шпанија, већ је трасиран нови и обухвата албанске луке Драч, Валону, па све до Бара… Замислите да се сада граница између Косова и Албаније избрише, та мафијашка територија ће се неометано проширити – додаје он.

Према речима Ницовића, бојазан од пријема Косова у Интерпол исказао је и шеф обавештајне службе Италије.

– Баш због тога што су званичници Косова на скуп у Орланду послали Србина Драгана Петковића, заменика директора полиције Косова, нису хтели сами да дођу у вучју јазбину, знали су да ће бити незгодних питања и резултата анализа – закључује Ницовић.

 

Извор: Telegraf.rs