Свет

ЕВРОПИ ПРЕТИ ЈОШ ЈЕДАН УРАГАН: Олуја је из дана у дан све јача, очекују се ветрови од 120 км на сат и обилне кише!

Над Атлантским океаном развио се још један ураган. Олуја Лесли јутрос је прерасла у ураган прве категорије, а очекује се да ће још јачати, јављају метеоролози.

Сателитски снимци приказују како ураган Лесли јача из дана у дан, а већ се формирало и велико „око“ урагана.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Очекује се како ће циклон, који се формирао над централним Атлантиком, до суботе нагло скренути према Азорским острвима. Према тренутним прогнозама, након што стигне до острва кренуће према западној Европи крајем следеће недеље.

Лесли се тренутно врло полако креће у смеру севера-северозапада. Према Националном центру за урагане у Мајамију, јаки ветрови и киша коју за собом носи ураган већ су погодили југ САД-а и Бахаме. Очекује се да ће наставити да се креће према северу у идућих 48 сати, после чега ће нагло скренути према Азорским острвима која припадају португласком архипелагу. Њима прете јаки ветрови и обилне кише.

Иако се очекује да ће Лесли ослабити следеће недеље, британски метеоролози најављују да би олуја могла да погоди делове Велике Британије и донесе ветрове јачине и до 120 километара на сат крајем идуће седмице.

Подсетимо, прошле недеље Италију и Грчку погодио је ретки медитерански ураган који је са собом донео обилне кише и поплаве. Најтежа је ситуација била на грчким острвима, где су поплављени градови, а у олуји је нестало троје људи. Олујни налети ветра изазвали су нестанак струје и рушили стабла широм земље.

Извор: Kurir.rs/Index.hr