Србија

Гујон тужи Албанце Стразбуру зато што га не пуштају на КиМ: Нећу се смирити док не укинем ту СРАМНУ одлуку

Арно Гујон (Фото: Јутјуб)

Оснивач удружења „Солидарност за Косово“, француски хуманитарац Арно Гујон, овластио је свог адвоката да поднесе тужбу тзв. Управном суду Косова на решење тзв. косовског министарства унутрашњих послова о забрани уласка у покрајину, пошто је одбило жалбу на одлуку донету 10. септембра, пише Политика.

– Одлука привремених косовских институција је арбитрарна, без образложења и рока и као таква је бесмислена. Надам се да ће Управни суд укинути ову забрану. Али уколико не успемо, жалићемо се и Европском суду за људска права у Стразбуру. Нећу се смирити док не будем успео да укинем ту срамну одлуку и поново помажем Србима на Косову и Метохији – рекао је Гујон за „Политику“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Задовољан је, како каже, подршком и помоћи коју је добио од Канцеларије за Косово и Метохију чим му је уручена ова забрана.

– На сваком кораку осећам огромну подршку и од народа и од медија, који уважавају мој хуманиратни рад у тешким околностима. Велику захвалност дугујем и Рашко-призренској епархији, која се ангажовала око помоћи преко међународних институција на Космету. Ипак, најдража ми је морална подршка деце из енклава која ми шаљу цртеже. То ми је највећа сатисфакција – рекао је Гујон.

Гујон због одлуке тзв. косовског МУП-а не може да буде у конвоју помоћи за српске енклаве на Косову и Метохији, које организује последњих 14 година.

 

Извор: Tanjug