Издвајамо Србија

ЈЕРЕМИЋ: Вучић је дубоко заратио са моралом и разумом, морамо да га сменимо док није распродао Србију

Фото: Јутјуб

Челници Савеза за Србију поручили су данас на трибини на отвореном у Нишу да овај опозициони блок заједно са грађанима мора под хитно да смени власт Александра Вучића како би спречили потпуно пропадање и распродају Србије.

Иначе, скуп Савеза за Србију одржан је на Тргу Републике, на платоу код „Калче“, јер им, како они тврде, директор Нишког симфонијског оркестра Светислав Везенковић (СНС) није одобрио коришћење сале. Српска напредна странка их је оптужила да „износе неистине и прикупљају јефтине политичке поене јер је та сала заузета због пробе“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Трибини на отвореном присуствовало је око хиљаду Нишлија и није било никаквих инцидената.

– На челу државе је човек који је дубоко заратио са моралом и разумом. Он тргује са нашом земљу и расподаје је. Такође распродаје Косово. Прича о разганичењу је само маска за признавање независног Косова – рекао је Вук Јеремић, председник Народне странке.

Јеремић је казао да отац министра полиције Небојше Стефановића са Аеродрома „Константин Велики“ у Нишу транспортним авионима пребацује оружје у Саудијску Арабију, која их продаје Јемену и Сирији.

– НИН је објавио детаљне податке о тој афери. Али, ниједан медиј у Србији ,осим „Данаса“ то није смео да пренесе. Живимо у земљи у којој влада потпуна цензура медија. Знају странци за све шта се дешава, али их пуштају јер очекују да Вучић испуни оно што је обећао, а то је да призна независно Косово – оценио је он.

Председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић рекао је да је Савез за Србију највећи опозициони блок формиран на српској политичкој сцени у последњих 15 година и подсетио да су се, упркос идеолошким и политичким разликама, договорили око 30 тачака програмске платформе.

– Морамо да сменимо власт највећег лажова –Александра Вучића, како бисмо спасили Србију. Договорили смо се да ћемо у првих годину дана формирати владу стручњака која треба да у Србији поврати владавину системским законима, да ослободи медије и да створи услове за фер и поштене изборе – нагласио је Обрадовић.

Председник Демократске странке Зоран Лутовац казао је да је Србија земља са највећим неједнакостима у Европи.

– Један од највећих проблема је одлазак младих људи из Србије. Сви они би остали кад би овде могли да раде и имају довољно новца за нормалан живот. Ове године у Србији има мање младих до 18 година од оних старијих од 60. Ако не зауставимо одлазак младих из Србије 2050. године просечна старост ће бити 50 година, дакле бићемо „земља стараца“ – оценио је Лутовац.

Драган Ђилас рекао је да је председник Србије „постао адвокат људима који су власници највећих медијских фабрика мржње“.

– Тужио сам власнике Пинка и Информера Жељка Митровића и Драгана Вучићевића за ширење мржње и шовинизам. Нисам желео да тужим новинаре јер су они јадни приморани да то раде. И замислите њих двојицу ће заступати Вучић, који је највећи лажов који икад био на челу наше државе – казао је Ђилас.

Окупљени грађани су повремено узвикивали „Доле Вучићу“, звиждали и негодовали када се помене име председника Србије.

Сви лидери Савеза за Србију заједно су прошетали до Скупштине града, и ту оставили, како су рекли, поклон позивнициу за Нишки симфонијски оркестар, где су планирали да одрже скуп, али им то није омогућено.

Игуман Сава Јањић највећи непријатељ Вучићу

Вук Јеремић, лидер Народне странке, рекао је да председнику Србије један од највећих непријатеља игуман манастира Високи Дечани Сава Јањић зато што се противи разграничењу Косова.

– Ако дозволимо разграничење Косова, то значи да ћемо ускоро имати независно Косово, које као пуноправни члан Уједињених нација може да се уједини са Албанијом. То би значило да Високи Дечани, Пећка патријаршија и остали манастири буду под патронатом Албанске православне цркве. Иначе, следеће године је 800 година од устоличења Светог Саве, нашег првог патријарха у Пећкој патријаршији – казао је Јеремић.

 

Извор: Данас.рс