Издвајамо Србија

КЛУПКО СЕ ОДМОТАВА: Након што је бивши официр изјавио да су гардисти убијени због 1,5т кокаина – САСЛУШАН БОРИС ТАДИЋ

Бивши председник Србије и лидер СДС Борис Тадић саслушан је по налогу Тужилаштва у СБПОК у вези са убиством двојице гардиста Дражена Драгана Јаковљевића и Дражена Миловановића 2004. године у Топчидеру, сазнаје Република.рс.

Тадић, који је у време убиства гардиста већ био председник Србије и врховних комадант, је позван да да изјаву поводом овог случаја око кога су испредане многе контроверзе годинама уназад.

Наиме, према сазнањима Републике, које је потврдио и адвокат породица убијених гардиста, бивши официр Војске Србије на саслушању у тужилаштву изјавио да су гардисти убијени због 1,5 тона кокаина сакривеног у касарни.

5. oktobar, simbol. Dragan Jakovljević i Dražen Milovanović. Dva momka, vojnika, dve nevine žrtve. Ubijeni kao stražari…

Posted by Bane Gajic on Monday, October 5, 2015

Тадић, који је у време убиства гардиста већ био председник Србије и врховних комадант, је позван да да изјаву поводом овог случаја око кога су испредане многе контроверзе годинама уназад.

Наиме, према сазнањима Републике, које је потврдио и адвокат породица убијених гардиста, бивши официр Војске Србиј на саслушању у тужилаштву изјавио да су гардисти убијени због 1,5 тона кокаина сакривеног у касарни.

– Наводно, све је кренуло у Зрењанину. Један од главешина безбедносних служби за тај округ пратио је криминалну групу која се бавила трговином дроге и шверцовала наркотике ка Мађарској, а највероватније и даље у ЕУ. Тада је дошао до сазнања да се међу дилерима налазе и деца појединих официра, али и да је група повезана са одређеним људима који су у то време били активни у Војсци. Према сазнањима тог дебеовца, штек за дрогу било је управо војно подземно склониште Караш на Топчидеру! – рекао је тада саговорник.

Управо с обзиром на постојање нових околности у овом случају, Тадић је и позван на саслушање у СБПОК.

Уосталом, Тадић је и сам потврдио да је позван да да изјаву поводом смрти гардиста.

Подсетимо, и лидер Народне странке Вук Јеремић својевремено је дао изјаву у полицији у вези са злочином, с обзиром на то да је пре војних званичника, конкретно тадашњег начелника Генералштаба Бранимира Крге, знао да је у касарни дошло до погибије двојице гардиста.

 

 

Извор: srbijadanas.com/Република

Loading...
loading...
Loading...