Издвајамо Србија

КЛУПКО СЕ ОДМОТАВА: Након што је бивши официр изјавио да су гардисти убијени због 1,5т кокаина – САСЛУШАН БОРИС ТАДИЋ

Бивши председник Србије и лидер СДС Борис Тадић саслушан је по налогу Тужилаштва у СБПОК у вези са убиством двојице гардиста Дражена Драгана Јаковљевића и Дражена Миловановића 2004. године у Топчидеру, сазнаје Република.рс.

Тадић, који је у време убиства гардиста већ био председник Србије и врховних комадант, је позван да да изјаву поводом овог случаја око кога су испредане многе контроверзе годинама уназад.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наиме, према сазнањима Републике, које је потврдио и адвокат породица убијених гардиста, бивши официр Војске Србије на саслушању у тужилаштву изјавио да су гардисти убијени због 1,5 тона кокаина сакривеног у касарни.

5. oktobar, simbol. Dragan Jakovljević i Dražen Milovanović. Dva momka, vojnika, dve nevine žrtve. Ubijeni kao stražari…

Posted by Bane Gajic on Monday, October 5, 2015

Тадић, који је у време убиства гардиста већ био председник Србије и врховних комадант, је позван да да изјаву поводом овог случаја око кога су испредане многе контроверзе годинама уназад.

Наиме, према сазнањима Републике, које је потврдио и адвокат породица убијених гардиста, бивши официр Војске Србиј на саслушању у тужилаштву изјавио да су гардисти убијени због 1,5 тона кокаина сакривеног у касарни.

– Наводно, све је кренуло у Зрењанину. Један од главешина безбедносних служби за тај округ пратио је криминалну групу која се бавила трговином дроге и шверцовала наркотике ка Мађарској, а највероватније и даље у ЕУ. Тада је дошао до сазнања да се међу дилерима налазе и деца појединих официра, али и да је група повезана са одређеним људима који су у то време били активни у Војсци. Према сазнањима тог дебеовца, штек за дрогу било је управо војно подземно склониште Караш на Топчидеру! – рекао је тада саговорник.

Управо с обзиром на постојање нових околности у овом случају, Тадић је и позван на саслушање у СБПОК.

Уосталом, Тадић је и сам потврдио да је позван да да изјаву поводом смрти гардиста.

Подсетимо, и лидер Народне странке Вук Јеремић својевремено је дао изјаву у полицији у вези са злочином, с обзиром на то да је пре војних званичника, конкретно тадашњег начелника Генералштаба Бранимира Крге, знао да је у касарни дошло до погибије двојице гардиста.

 

 

Извор: srbijadanas.com/Република