Регион

Комшић би да одређује границе Србије! Наставља са провокацијама: Ако смо ми нестабилни, неће бити добро ни њима

– То је мој став, а да ли ћемо ми успети да дођемо до договора, није само у нашим рукама, већ и у рукама Србије – изјавио је новоизабрани члан Председништва БиХ Жељко Комшић

Новоизабрани члан Председништва БиХ Жељко Комшић изнео је данас став да „не долази у обзир никакво померање границе нити цртање нових делова границе, нити размена територија како је то Србија предлагала“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– То је мој став, а да ли ћемо ми успети да дођемо до договора, није само у нашим рукама, већ и у рукама Србије. Ја ћу све учинити да имамо пријатељске односе са свим суседима, јер је то наш интерес. Желимо да Србија, Црна Гора и Хрватска буду стабилне, јер ћемо и ми имати користи од тога. Ако смо ми нестабилни, сигурно неће бити добро ни њима – рекао је Комшић у интервјуу порталу Клиx.ба.

Он је рекао и да технички део пројекта како треба решити границу са Србијом није у рукама Председништва, већ државне комисије за утврђивање границе и ресорног министарства.

Подсетимо, пре смао неколико дана, изабрани члан Председништва БиХ из редова хрватског народа изјавио је да је за њега Косово независна држава, али да је са Милорадом Додиком у Председништву мало вероватно да БиХ промени промени одлуку о Косову.

– Немам дилему да је Косово независна држава. Одмах да знате да је то моје мишљење… Рекао сам да је Косово независна држава и да би БиХ било паметно да то уради, али са Милорадом Додиком у Председништву ја чисто сумњам да ћемо доћи до те одлуке, али не кријем свој став – рекао је тада Комшић.

 

Извор: Telegraf.rs/Tanjug