Издвајамо Србија

КРИМИНАЛИСТИЧКА ПОЛИЦИЈА УПАЛА У ПРОСТОРИЈЕ ФОНДАЦИЈЕ СЕРГЕЈА ТРИФУНОВИЋА: Биће ту две недеље, глумац им обећао…

Колеге су ми пренеле да су људи који су дошли били веома фини. Биће ту две недеље. Имам снимања, појавићу се када будем могао, обећао сам принцес крофне, каже оснивач организације Подржи живот

Глумац и оснивач фондације Подржи живот Сергеј Трифуновић објавио је данас на свом Твитер налогу да је криминалистичка полиција упала у просторије фондације.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Дошла нам је криминалистичка полиција, одсек за организовани криминал! Фини људи, шта ће, раде свој посао…. – написао је Трифуновић.

Он је за наш лист потврдио да је криминалистичка полиција била у просторијама фондације, али да не може да да изјаву с обзиром на то да није био присутан.

– Колеге су ми пренеле да су људи који су дошли били веома фини, људи раде свој посао. Нисам био присутан, с обзиром на пословне обавезе. Биће ту две недеље. Имам снимања, ја ћу се појавити када будем могао, обећао сам принцес крофне – рекао је Трифуновић и упутио нас на своје сараднике.

Управитељ фондације Подржи живот Ратомир Антоновић рекао је да фондација има веома добру сарадњу с припадницима криминалистичке полиције.

– Били су, причали смо и обезбедићемо им увид у сву документацију. То је најнормалнија сарадња на врхунском нивоу, били су изузетно фини. Само речи хвале за младог господина инспектора и његову сарадницу. Видим у старту да ће то бити једна добра сарадња у циљу утврђивања истине, што нам је свима у интересу – рекао је Антоновић за Курир и додао да су се инспектори задржали око два сата у просторијама фондације, као и да није било никаквих притисака.

Подсетимо, све ово уследило је након писања појединих медија да је новац за лечење деце злоупотребљен у хуманитарној организацији Подржи живот, односно да су паре уплаћиване појединим инвестиционим фондовима. Након тога, уследио је и сукоб између Трифуновића и министра здравља Златибора Лончара. Лончар је најавио да ће позвати надлежне службе да испитају рад фондације, на шта је глумац узвратио да их чека.

Фондација Подржи живот тада је навела да су, у складу са одредбама Закона о задужбинама и фондацијама, уложили новац у износу од 15.500.000 динара у инвестициони фонд „Илирика“ ради оплођивања тих средстава, све у циљу увећања материјалних могућности за помоћ оболелим малишанима.

 

Извор: Курир.рс/Мина Бранковић