Издвајамо Србија

КРИВЦИ ДА ОДГОВАРАЈУ: Морамо поново да урадимо већ изграђен ауто-пут који је плаћен 100 милиона долара

Фото: Јутјуб

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је да је пут од Уба до Лајковца требало само одржавати, али да је држава принуђена да га гради испочетка, па ће кривци због поновне градње пута, који је плаћен 100 милиона динара, морати да одговарају.

Михајловић је синоћ обишла радове на деоници тог ауто-пута и истакла да је то „преседан у модерном грађевинарству“ и да Влада Србије нема новца за бацање.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Никада више не сме да се деси овакав јавашлук да морамо поново да радимо већ изграђен ауто-пут који је плаћен 100 милиона долара. Влада Србије нема пара за бацање, кривци за ово морају да одговарају”, изјавила је министарка, обилазећи деоницу ауто-пута Уб-Лајковац, а преноси министарство.

Михајловићева се захвалила српским и кинеским компанијама и радницима који раде даноноћно како би поправили лоше изграђен ауто-пут и истакла да је ово преседан у модерном грађевинарству.

„Преседан је да се нов ауто-пут ради изнова. Овде смо и да покажемо грађанима Србије како су неки претходни радили и колико нас то кошта. Пут који је требало само да одржавамо, ми смо принуђени да градимо испочетка. Да нам се то више никада не деси“, рекла је Михајловић.

Поручила је да Влада неће толерисати толерисати никакве грешке на друмским и железничким инфраструктурним пројектима.

„Наш циљ је да до краја године пустимо у саобраћај целу деоницу од Обреновца до Чачка. Даћемо све од себе да ову деоницу коју су други лоше изградили поправимо, да добијемо безбедан и квалитетан ауто-пут”, закључила је она.

Александар Станојевић, директор Енергопројект нискоградње, изјавио је да се на деоници дугој 12,5 километара комплетно изнова ради 2,5 километра.

„Као што можете да видите, појавила се вода, коришћени су лоши материјали и лоше се градило. Због временских услова принуђени смо да користимо камене материјале који то могу да поднесу. Врло незахвалан посао, први пут у својој каријери нов ауто-пут мењамо из корена”, рекао је Станојевић.

Зоран Бабић, директор Коридора Србије, који су надзорни орган на овој поправци, рекао је да држава није желела да ставља главу у песак и да ће заједно са пројектантима и извођачима радова учинити све да грађани Србије добију модеран и квалитетан ауто-пут.

Ли Манчанг, амбасадор НР Кине у Србији похвалио је борбени дух Владе Србије и изразио уверење да ће српске и кинеске компаније заједно завршити све потребне радове.

 

Извор: Данас.рс