Свет

Москва послала стравично упозорење: Амери произвели смртоносне инсекте, који могу да УНИШТЕ ЧИТАВЕ ЗЕМЉЕ!

Забринутост Москве због америчке војне медицинско-биолошке делатности у грузијској лабораторији „Лугар“ заснована је на чињеницама које су неспорне, изјавила је у среду портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова

Москва је у више наврата изразила забринутост због делатности Пентагона када је реч о размештању медицинско-биолошких лабораторија у непосредној близини руских граница.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Министарство иностраних послова Русије је 2015. године указало на Истраживачки центар за јавно здравље „Лугар“ у предграђу Тбилисија, под чијим је кровом био медицински истраживачки одред Копнене војске САД.

– Појављују се и нове чињенице о тамној страни војно-биолошке делатности САД, о томе да Пентагон користи такозвани Истраживачки центар за јавно здравље ‘Лугар’. О томе је 4. октобра говорио генерал-мајор Игор Кирилов (начелник Јединица за радијациону, хемијску и биолошку заштиту Оружаних снага Русије). Међународна јавност била је шокирана, пре свега, примерима истраживања која су водиле САД, ради коришћења комараца за преношење посебно опасних инфекција на људе – навела је Захарова.

Према њеним речима, такве чињенице подсећају на научно-фантастичне филмове снимљене пре више деценија, који су се чинили немогућим, а сада су постали реалност.

– Буквално ових дана су објављени додатни детаљи о злоћудном интересовању америчке војске за употребу инсеката. Овога пута – за нападе разним вирусима на пољопривредно растиње… Публикације групе иностраних експерата у угледном часопису ‘Сајенс’ информишу о пројекту Управе за напредна истраживања Министарства одбране САД под називом ‘Инсекти – савезници’. Реч је о 45 милиона долара. Званични циљ јесте коришћење савремених метода генетског инжењеринга, генетске терапије за јачање отпорности пољопривредних култура на непогодне факторе околине. Аутори публикације постављају логично питање – какве везе с тим има Пентагон – објаснила је Захарова.

Према њеним речима, велика количина инсеката поспешује преношење вирусних инфекција у разним правцима и може се користити за уништавање пољопривредног потенцијала противника.

– Све то нису изоловани примери, нити су то филмови с прогнозама, то су карике једног истог ланца који је већ реализован – нагласила је Захарова.

Москва сматра да америчке и грузијске власти покушавају да сакрију истински садржај и циљ делатности војног одреда америчке армије, који изучава посебно опасне инфективне болести. Грузијска страна сматра да су страховања неоправдана и наводи да се лабораторија бави искључиво научним истраживањима.

 

Извор: rs.sputniknews.com