Издвајамо Србија

НИ МИГОВИ, НИ ТЕНКОВИ! ВЕЛИКО ИЗНЕНАЂЕЊЕ! Војска Србије добија НЕБЕСКО ПОЈАЧАЊЕ!

Да ли сте изненађени?

Министар одбране Александар Вулин присуствовао је данас Трећем фестивалу хришћанске културе у Зајечару и том приликом рекао да ће систем одбране наставити да развија верску службу, као и да је у плану повећање броја војних свештеника.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вулин је у пратњи припадника Војске Србије обишао Саборну цркву, а затим се састао са епископом тимочким и архијерејем надлежним за рад војних свештеника у Министарству одбране и Војсци Србије Иларионом, саопштило је министарство.

Вулин је истакао да Министарство одбране и Војска Србије поклањају велику пажњу верској служби.

– Све верске конфесије су код нас равноправне и заступљене. Све уживају велико поштовање Министарства одбране и Војске Србије. Српска православна црква као стуб нашег народа и као неко ко не само што чува духовност нашег народа, већ и оне традиције које су нас учиниле великим и вредним јесте један од најважнијих партнера Министарства одбране и Војске Србије – рекао је министар.

Он је нагласио да ће систем одбране наставити да развија верску службу, да је у плану повећање броја војних свештеника.

– Као што Војска помаже да стекнете нова знања и искуства, тако ће вам увек помоћи да у потпуности развијете свој дух и своју личност, јер Војска управо за то и служи – истакао је министар и додао да Војска Србије изражава велико поштовање према Српској православној цркви и свему оном што је она учинила за очување нашег народа и наше традиције, додавши да је сигуран да ће се сарадња између Војске и Српске православне цркве и даље развијати.

Епископ тимочки Иларион рекао је да је данас обележен празник Зачећа св. Јована и обележавања јављања пресветој Богородице у Зајечару, када је 1944. године пресвета Богородица заштитила град од бомбардовања, који се од тада у Зајечару свечано обележава.

– Уједно је данас и завршетак Фестивала хришћанске културе и ми смо почаствовани што су и војна лица ту с министром Александром Вулином – рекао је он нагласивши да ће, попут својих претходника, свесрдно радити на унапређењу сарадње с Војском.

Фестивал хришћанске културе одржава се од 20. септембра до 6. октобра у Зајечару у организацији епархије Тимочке и уз подршку Управе за сарадњу са црквама и верским заједницама Министарства правде Републике Србије.

Овогодишњи Фестивалски дани били су богати бројним духовним и културним садржајима – предавањима еминентних говорника, концератима и промоцијама нових књига савремених аутора.

Осим тога, одржан је и међународни Филмски фестивал документарно-духовног филма. У програмској понуди издвојили су се Дан на Ромулијани, отварање изложби слика и фотографија, дечја недеља, као и наступи културно – уметничких друштава из Зајечара и суседних градова.

 

Извор: Тањуг