Србија

НОВА СВАЂА ЗОРАНЕ И РАДИКАЛА Шаровић: Ћутала си кад је Скат рекао да је Косово држава, Михајловић: Са радикалима је испод части причати

Фото: Јутјуб

Посланик Српске радикалне странке Немања Шаровић изјавио је данас да је амбасадор САД у Београду Кајл Скат својим изјавом у Влади Србије да је Косово суверена држава понизио не само владу, већ и све грађане Србије, али и да потпредседница владе Зорана Михајловић треба да поднесе оставку јер није реаговала на изјаву Ската иако је била присутна.

Шаровић је седници парламента подсетио да у Уставу Србије пише да је Косово саставни део Србије због чега је министарку позвао да поднесе оставку.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Ћутала је као заливена. Цхутала је иако се обавезала да ће бранити Устав Србије, да ће учинити све да га сачува и то у сваком тренутку, у свакој прилици, и на унутрашњем и на међунардном плану“, рекао је Шаровић.

Он је питао и зашто Влада Србије није донела одлуку да Ската прогласи персоном нон грата, да га протера из Србије, а министраку поново позвао да поднесе оставку“ ако има и мало части“.

Михајловић му је поручила да увредама на њен рачун неће повећати поверење грађана у радикале нити им омогхцити да пређу цензус на изборима.

„Можете колико хоћете, али то иде мало теже. Нећу да говорим о томе да ли имате своје васпитање или не. То што сте мени рекли, можете да кажете члановима своје породице, али, молим вас, не мени. Мислим да није у реду“, рекла је Михајловић.

Што се части тиче, додала је, „заиста је испод части разговарати са радикалима“.

 

Извор: Kurir.rs/Tanjug