Издвајамо Спорт

НОВАК објаснио зашто навија за Хрватску: Ух…

Наш најбољи тенисер Новак Ђоковић био је један од оних који су током Светског првенства у Русији подржавали репрезентацију Хрватске, а потом је и честитао капитену „ватрених“ Луки Модрићу на избору за најбољег фудбалера света. Сада је објаснио и зашто.

Свестан је наш најбољи тенисер да постоје људи у Србији који нису одобрили тај његов гест:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– То је изазвало буру – рекао је Ноле, дубоко уздахнуо, па у изјави за Радио-телевизију Србије наставио – Како да вам кажем… Свако има право на своје мишљење и има право да се изрази како жели. То сам ја увек поштовао. Неретко сам у последње две године осуђиван због ових или оних „срца“. Што се тиче подршке Хрватској, то је дошло из срца. Ја њима стварно желим све најбоље. Имам пуно пријатеља тамо, а верујем и да доста људи из Србије има своје пријатеље у Хрватској. Ја имам много пријатеља међу хрватским спортистима, и гледам их као на своје – рекао је Ђоковић за РТС, а преноси хрватски портал „Индеx“.

Потом се осврнуо и на сличности двеју земаља.

– Ми имамо толико сличности. Језичке, културне, традиционалне. Не желим да улазим у политику, извињавам се ако је неко увређен.

Најбољи тенисер Србијесе дотакао и крвавог распада СФРЈ:

– Апсолутно сам свестан свега што се догађало. Нисам учествовао у том рату, нисам био тамо, али сам био у Србији и знам да су многи људи изгубили своје најдраже и напатили се доста у тим временима. Тешко ми је да причам о томе, јер је то јако осетљива тема. Рат никоме не доноси добро. Па, и ја сам прошао кроз то бомбардовање. Ниједна страна у том рату у Југославији није победила – закључио је Ђоковић.

 

 

Извор: Б.О./Блиц