Спорт

НОВАКОВА ПОРУКА ОД КОЈЕ СЕ ТРЕСУ РИВАЛИ: Сада је јасно да он жели да освоји све

Ђоковић у другом колу Шангаја игра против Марка Чекината.

Новак Ђоковић је Мастерс у Шангају почео од другог кола победом над редовном муштеријом Жеремијем Шардијем, док ће му у наредој рунди противник бити Марко Чекинато који га је савладао на Ролан Гаросу. Најбољи српски тенисер је у одличној форми, освојио је последња два велика турнира Мастерс у Синсинатију и Ју Ес опен, а одлучан је да се не заустави на томе иако је крај сезоне близу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Мислим да је распоред турнира такав да су играчи у Шангају уморни, посебно пошто овај турнир долази након свих гренд слемова. Такође, чини ми се да узбуђење мало опада, пошто сви играчи темпирају форму за те највеће турнире. Знате, када се та сезона гренд слем турнира заврши, онда су сви фокусирани на завршни мастерс у Лонду – признао је Ђоковић.

Упркос томе, Ђоковић подједнако вреднује турнире који долазе после четвртог гренд слема у сезони.

– Што се мене лично тиче, ја подједнако вреднујем све турнире. Наравно, гренд слемови су ми приоритет, због уласка у историју и свега осталог што их прати, али ја желим да пружим све што могу на сваком турниру до краја сезоне. Видите, улазим у сваки турнир максимално јер на тај начин желим да остварим циљ, а то је повратак на прво место. Тако да ћу играти мастерс у Шангају и све остале до краја сезоне као да су гренд слемови – био је јасан Новак.

 

Извор: Srbija Danas