Издвајамо Србија

ОНИ СУ ДАНАС НАЈПОНОСНИЈИ РОДИТЕЉИ НА СВЕТУ: Погледајте славље маме и тате Тијане Бошковић у дому најбоље одбојкашице на планети

Одбојкашице Србије освојиле су златну медаљу на првенству света у Јапану, а једна од најзаслужнијих за овај успех била је Херцеговка Тијана Бошковић.

Тијана је од данас и званично најбоља одбојкашица света, а њена породица је засигурно једна од најпоноснијих на планети.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Бошковићева је после освајање награде за МВП Европског првенства 2017, сада постала и МВП Светског првенства. Остаје жал због чињенице да се популарна Тића није нашла у идеалној петорци турнира, али то не умањује значај како њеног, тако и успеха целе репрезентације.

Велика радост и срећа владала је данас у родној кући Бошковићеве, где је њена породица заједно са суседима испратила финални меч.

Родитељи најбоље одбојкашице света нису могли речима да опишу како се осећају, али и колико су поносни на своју ћерку.

“Ово је велики успех не само за Србију, него и цео српски народ, Босну и Херцеговину и целу Билећу,“ рекао је тата Тијане Бошковић.

Ни сама Тијана није могла да верује какав су успех постигли у Јапану, па је само кратко после утакмице и изнела своје прве утиске.

„Постали смо прваци света први пут у историји српске одбојке. Стварно смо поносни, ово је био веома један дугачак, нимало лак пут. Било је много успона и падова и драго ми је да смо на крају победници“, рекла је Тијана Бошковић после финала.

Подсетимо, Србија је данас постала првак света у женској одбојци пошто су у финалу биле боље од Италије резултатом 3:2.

 

Извор: Курир спорт