Издвајамо Регион

ОСТВАРУЈЕ СЕ НАЈВЕЋА МОРА БАКИРА ИЗЕТБЕГОВИЋА – СДС СА ДОДИКОМ ПРАВИ ВЕЛИКИ САВЕЗ: БиХ више неће бити иста!

Већина чланова Председништва Српске демократске странке изјаснила се за формирање коалиције са Савезом независних социјалдемократа Милорада Додика, а расправљало се и оставци лидера странке Вукоте Говедарице који је по свему виђеном изгубио поверење својих сабораца

Новости откривају да како сада ствари стоје, велику коалицију са СНСД подржава најмање десет чланова председништва, јер верују да је то изнад било каквих личних и политичких амбиција и служило би заштити српских интереса на нивоу Републике Српске и БиХ, а што је у духу СДС која се тако враћа на пут државотворне и изразито патриотске странке – наводи извор из врха Говедарицине странке.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На седници одрзаној у Бањалуци видело се да је Говедарица изгубио поверење својих сабораца. Он је, како нам преносе извори овог медија, одбио да се расправља о његовој оставци коју није хтео да поднесе, већ ће је понудити Скупштини странке, која га је и изабрала.

У наредним данима биће одржана седница Главног одбора СДС која ће именовати чланове преговарачког тима за формирање коалиције са СНСД. Иначе Главни одбор једини је овлашћен да донесе одлуку о формирању савеза.

Говедарицу су, како преносе извори Новости, на седници Председништва покушали да заштите Драган Мектић и Младен Босић. Они су наводно удаљени са седнице јер немају право гласа.

 

Извор: Новости.рс