Издвајамо Србија

ОТАЦ АНДРЕЕ БОЈАНИЋ КОЈУ ЈЕ ПРЕГАЗИО АЛЕКСАНДАР МИТРОВИЋ: Убеђен сам да Жељко није утицао на суд

Изјављивао сам већ да ово неће бити суђење грађанину Александру Митровићу, већ суђење уцењеном Жељку Митровићу, каже Саво Бојанић, отац Андрее Бојанић (17), девојке која је погинула 18. јула 2013. године, када је на њу у Устаничкој улици налетео џип којим је управљао син власника „Пинка“.

– Јесте, тачно је да је судски поступак пун емотивног набоја, то стоји, падају ту и тешке речи… Најлакше је да неко из контекста извуче неке реченице зато што му то одговара и да то пусти у јавност. Чак сам убеђен за неке изјаве да су злонамерне. Мој циљ је, то сам и Жељку рекао, људи који су са мном у контакту знају, да дођемо до истине, да то буде нормалан судски поступак и да се суди грађанину Александру Митровићу. Ја Жељку Митровићу овде не судим – каже Бојанић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он тврди и да се име његове ћерке злоупотребљава у политичке сврхе.

– Случај је злоупотребљаван, на почетку умерено, постојали су ти политички дуализми у којима су, ако би се случај споменуо, врло брзо, сат или два након тога, стизала извињења што се случај, трагедија и име моје ћерке спомињу. Био сам затечен том информацијом да сам ја био учесник протеста, да ја треба да говорим на том протесту – каже Бојанић.

Бојанић је навео да је са Жељком Митровићем недуго након трагедије имао „тежак и дуг разговор“.

Упитан какав је однос Жељка Митровића био према свему томе од почетка до данас, Андреин отац је рекао:

– Ми смо сели и разговарали смо, јако је тежак био разговор из тог разлога што смо, сагледавајући као два оца шта се десило, поготово што се знамо толико дуго, шта нам сад ваља чинити, како све то довести у неки разумни део, да се све те неке тензије, све то некако смири. Његов став је одмах био да нема шансе да ће се он да се меша у све то. Оно што је он урадио, то је да је са Александром отишао, да је одвео дете у полицију, довољан је разлог да ја кажем да ја не сумњам у то, далеко било, да је иједним поступком учинио ишта што би утицало на тужилаштво или на суд, да је директно утицао. Ја таквих сазнања немам ни до дана данашњег. Значи, где год, с ким год да сам разговарао, било из тужилаштва или из правосуђа, из полиције, из служби ако хоћете, нигде нисам дошао до сазнања да је било директног утицаја. Одржао је реч. Изјавио сам да ово неће бити суђење грађанину Александру Митровићу, већ суђење уцењеном Жељку Митровићу, а ми као друштво смо упали у једну велику клопку – рекао је Бојанић.

Бојанић је негирао и да је нестала документација са суђења, како се спекулисало у појединим медијима.

– Документација није у суду, документација је на супервештачењу. Када је 13. априла било последње рочиште, донето је решење да се уради супервештачење на саобраћајном департману у Новом Саду, које ће се односити на саобраћајно-техничко вештачење, а да ће професор Станковић са својим сарадником урадити медицинско вештачење. Демантовати стално, говорити да је поступак у току, да је предмет тамо где јесте… Ово је изузетно осетљив предмет, баш због тога што се ради о овоме што сам рекао, да се суди оцу, а не сину који је ту, сваки пут је на суђењу, присутан је. Једноставно нема разлога. Да ли ја треба да проводим време читајући поруке родитеља који дају подршку да то буде нормално суђење или шта друго да урадим? Докле? Десила се саобраћајка, дешава се тамо много тих саобраћајки и имате примере да нигде нису ни процесуирани. Могу да вам набројим, да вас одведем да вам покажем.. И ником ништа, нису процесуирани. Зар ово сада треба да се диже на неки виши ниво, да не треба само Жељко да одговара, можда и ја, да треба пола Србије да одговара за ово, а друга половина да буде… Не знам… Молим вас, станите с тим! Јако је тешко балансирати у свему томе – каже Бојанић.

 

Извор: Курир.рс