Србија

ОТКРИВЕН ПОДМУКАО ПЛАН! Албанци спремају МАРШ НА СЕВЕРНУ МИТРОВИЦУ! Угрожена безбедност Срба!

Тензија на Косову се наставља

Како се сазнаје, екстремни кругови Албанаца из Јужне Митровице планирају марш на Северну Митровицу, под изговором да желе да отворе мост на Ибру у центру града. Тај марш је планиран за средину следеће недеље и може бити окидач за нову ескалацију на северу Косова. Са овим плановима су упознате и наше безбедносне структуре.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Под плаштом мирног марша у организацији невладних организација, припрема се заправо продор албанских екстремиста у Северну Митровицу.

– Не дозвољавамо да мост остане бесконачно блокиран. Прошло је 19 година и мост је још увек блокиран. Организујемо мирни марш, који почиње из центра јужне Митровице и наставља се главним путем Северне Митровице, до болнице. Ако све буде у реду, средином наредне недеље имаћемо овај марш – рекао је за Вериу.инфо један од организатора, тражећи да остане анониман, све док се не буде објавила званична информација о овом маршу.

Због горе наведеног, како се сазнаје већ је дошло до вербалног сукоба у Канцеларији ЕУ у Приштини између градоначелника Јужне Митровице Агима Бахтирија и градоначелника северне Митровице, Горана Ракиц́а.

Састанак је организовала шефица Канцеларије ЕУ у Приштини Наталија Апостолова.

До напетости је дошло када је Бахтири затражио да се централни мост отвори најкасније до краја следеће недеље, што је Ракић одлучно одбио.

Северна Митровица, осим што је центар српског живља на северу Косова и Метохије, представља својеврстан симбол опстанка нашег народа у јужној покрајини.

Како се сазнаје, од извора у Северној Митровици, нервоза у екстремним кругова Албанаца се јавила због могућег договора Београда и Приштине о нормализацији односа.

Да ситуација није нимало безазлена потврђује и данашња изјава председника Србије Александра Вучића.

– Оно што је мене страх, то су њихове идеје око Косовске Митровице, јер вец́ имамо у обавештајном прикупљању, назнака да би неки покушали да провале преко моста у Митровици. На то указујемо међународној заједници и тражиц́емо да се то не догоди. Али да ли ц́е то њима да падне на памет и да ли су то говорили са неким од српских представника, нека говоре ти српски представници. Па један каже — не бих ја то, али ми то каже Весељи. Други каже — ја бих то на другачији начин, то нас не интересује ми ц́емо то да разговарамо са делом међународне заједнице која има обавезу да их у таквим стварима спречи – рекао је Вучиц́.

Подсећамо, тензије на северу Косова и Метохије су појачане од прошле суботе, када је председник привремених институција у Приштини Хашим Тачи, уз пратњу специјалне јединице косовске полиције наоружане дугим цевима, без најаве и дозволе српског народа, што је један од услова предвиђен потписаним договорима, боравио на Газиводама.

 

Извор: Srbija Danas/Telegraf.rs